A K T U E L T - se længere nede på siden vedr. tidligere aktiviteter

SoR-prøve nr. 200 er gennemført

Det blev Maria Holmgaard og hendes tæve Ayah fra Kennel Moonshinelover's, der tog SoR-prøve nr. 200. Vi ønsker tillykke til den dygtige ekvipage, som dommeren mente havde potentiale til meget indenfor vandarbejdet fremover!


Aflysning af Ulslev familielejr
den 28. – 30. august 2020

24. 7. 2020

Da vi ikke ser os i stand til at afholde Ulslev Familielejr, som vi plejer, har vi desværre valgt at aflyse denne.

Hvis du / I har booket hytte, campingvogn eller plads, har du stadig mulighed for at tage en hyggelig weekend på Ulslev camping, som ligger i meget naturskønne omgivelser på Falster.

Hvis du ikke ønsker at gøre brug af din booking, så vær sød at huske at aflyse denne.

Adresse: Ulslev Strand Camping, Strandvejen 3, 4872 Idestrup.

Tlf.: 54 14 83 50 http://www.ulslevstrandcamping.dk/

Med venlig hilsen
Region Sjælland Syd og Lolland-Falster / Mette Krohn


--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

DAVINDELEJREN ER AFLYST

7. 7. 2020

Aflysning – og dog

Vi har taget den beslutning, at aflyse vores weekend i Davinde i år.

Dels er der alt for få tilmeldinger og dels er der ikke kommet en endelig afklaring på fiskesygdommen i søen. Vi vil derfor ikke sende hverken hunde eller mennesker ud i vandet, når vi ikke er 100% sikre på, hvad det er.

MEN

Vi laver en dag med teori og træning på/ved Trelde Næs, ved Fredericia, for alle der har lyst til det.

Det bliver stadig lørdag d. 1. august, hvor vi har mulighed for at leje et fællestelt, borde og bænke, på campingpladsen Dancamp Trelde Næs https://www.dancamps.dk/da/trelde-naes

Vi starter med teori om formiddagen, vandtræning om eftermiddagen og slutter af med fællesspisning.

(Selvfølgelig kan de der har lyst til overnatninger, booke sig ind på campingpladsen. Booking og afregning sker direkte til campingpladsen)

Men vi har brug for hurtig tilmelding til denne dag – SENEST på lørdag d. 11. juli, og på mailen: vandfyn@gmail.com

Mange hilsner fra

Peter og Bitten
Vandgruppe Fyn


VANDNEWF-POKALEN UDDELES IKKE I ÅR

10. 7. 2020

Rikke Johannesen skriver følgende på Facebook:

Hej alle sammen. Mette, Lisa og jeg har besluttet, at vi ikke vil finde årets vandnewf i år - men vi gør det naturligvis til næste år!

---------------------------------------------------------

GODE NYHEDER - FORSAMLINGSFORBUDDET
HÆVES TIL 50

30. 6. 2020

Bestyrelsen har på sit møde den 29. 6. 2020 besluttet at hæve antallet af personer som må være samlet i NEWF regi til 50 personer + hunde, dette gælder også vandtræningen - dog opretholdes de øvrige retningslinier.

Hilsen Søren

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DM i vand 2020 aflyses

10. 6. 2020
Som nogen nok har læst af referatet fra vores sidste bestyrelsesmøde i NFK, besluttede bestyrelsen pga. Covid-19 aflyses DM i Vandprøver 2020. Nogle af de faktorer, som har lagt grundlag for beslutningen er:
1. For at opretholde minimumsafstanden ville vi skulle undlade nogle af eliteøvelserne.
2. Det ville ikke være alle som havde mulighed for at deltage i det rette antal vandprøver for at kunne kvalificere sig, og derfor ville det ikke være fair for alle.
3. Ingen af officialsne er blevet instrueret i de nye regler.
4. Vi ved ikke hvordan forsamlingsforbudet ser ud til den tid. Vi vil ikke være skyld i at nogle af vores medlemmer bliver smittet og i værste fald går hen og dør, bare for at vi skal gennemtvinge et DM.
DM vinderen fra 2019 er automatisk kvalificeret til DM 2021. Desuden er de hunde med et godkendt resultat fra vandprøvestart 2019 til og med DM 2019 kvalificeret til DM 2021.
Hitlisten for vand oprettes ikke i 2020.
De hund,e som skulle havde lavet et godkendt resultat i 2020, for at undgå nedrykning, skal nu have lavet et godkendt resultat senest samme dato 2021.

Vi håber på jeres forståelse og glæder os til at kunne afvikle et super godt DM i 2021.

Med ønske om en rigtig god sommer til jer og jeres hunde
fra alle i bestyrelsen

--------------------------------------------------------------------

Sanne Andersen har hjulpet mig med en tydeliggørelse af ovenstående som følgende:

De 4 hunde, som allerede i 2019 opnåede kvalifikation til DM 2020, får den overført, så de allerede nu er kvalificerede til DM 2021 i eliteklassen. Alle andre skal, som foreskrevet i reglerne, kvalificere sig indenfor samme år, som DM afholdes.

Derudover, hvis det bliver muligt at afholde officielle vandprøver uden tillæmpning af reglerne i 2020, vil vandudvalget og bestyrelsen, inden da tage stilling til, hvorvidt resultater i 2020 vil blive medregnet i kvalifikationen til DM 2021 eller ej.

På bestyrelsens vegne Søren L. Rasmussen

Her er sidste års vinder af DM Nala med alle sine præmier og fine rosetter.


NYT OM 
KVALIFIKATION TIL DM 2021
OG HITLISTEN

26. 5. 2020
Bestyrelsen i NFK holdt møde og bestemte i følge referatet fra mødet følgende:

Punkt 5. Vandaktiviteter

a. DM i vand • Bliver aflyst i 2020 pga. Covid-19. Når der skal kvalificeres til DM 2021, regnes resultater fra 2019 – året 2020 annulleres.

b. Hitlisten for 2020 • Annulleres allerede nu ud fra samme overvejelser som ved udstillinger.


Her finder du hele referatet fra bestyrelsens møde.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Årets første SOR-hund

Det blev Fie med sin ejer Lisa, der tog den første SoR-prøve. Stort tillykke med en flot udført Svømme-og Redningsprøve!

Så vidt vides er dette den første vandprøve i hele norden i år pga. coronarestriktionerne. Et par engangshandsker og lidt håndsprit og så var vi klar!

Lisa er en gammel kending i vandarbejdet, både som Kimmies fører i utallige vandprøver og som trofast figurant og konkurrenceleder. Men det er altid spændende at se, hvordan samarbejdet med en ny hund vil udvikle sig. Det, der virkede med den gamle hund, er ikke nødvendigvist det, der motiverer den næste hund. Træningen må tilpasses hver enkelt hund.

Fie har en hel naturlig glæde ved vandet og arbejdede glad og energisk i alle 3 momenter, selvom det var meget begrænset, hvad de havde nået at træne i vandet i år. Der blev også tid til at træne lidt fremadsendelse til figurant efter bestået SOR. Det forstod Fie hurtigt - særligt det med at der kan vanke en godbid fra figuranten efter udført øvelse.

Har du også et ønske om at din hund skal op til Svømme-og-Redningsprøven og få den ærefulde titel SOR på sin stamtavle (sidste dog kun hvis den har DKKstamtavle og er af racerne Newfoundland, Landseer eller Leonberger), så tag fat i en SOR-dommer nær dig. Hunden skal være fyldt 10 mdr og ejer skal være medlem af Newfoundlandsklubben, Leonbergerklubben eller KHKG.

Sanne Andersen
22. 5. 2020

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

RETNINGSLINIER VEDR. VANDAKTIVITETER
UNDER CORONAPANDEMIEN

11. 5. 2020

Bestyrelsen i Newfoundlandklubben har med ikrafttræden fra i dag den 11. 5. 2020 besluttet, at vandtræningen kan starte allerede nu, dog skal Sundhedsstyrelsens samt følgende specifikke retningslinjer overholdes:

·  Al træning foregår udendørs
. Træning afholdes i grupper på maksimum 6 hunde og 8 personer
·  Afstand på min. 2 meter mellem alle personer skal overholdes 
·  Alle medbringer eget materiel, og der må ikke deles træningsudstyr
·  Benyttes båd, så rengøres denne mellem hver ny persons håndtering
·  Kun 1 person i båden af gangen
·  Ingen momenter med nær personkontakt kan trænes
·  Ingen tilskuere (pga. forsamlingsforbud)
·  Personer der ikke føler sig raske og har COVID-19 symptomer bliver væk fra træning

Uddybning:

Træningen afholdes i små træningsgrupper af maksimum 6 hunde og maksimum 8 mennesker. Hver fører medbringer og træner med sit eget materiel, som ikke må deles mellem førerne. Alle medbringer egen hånddesinfektion.

Bådene skal rengøres/afsprittes på alle berøringsflader mellem de forskellige små træningsgrupper/personer, som bruger dem. 

Alle dele af båden skal grundigt rengøres både før og efter træningsdagen, ligesom de 2 meters afstandskrav mellem personer skal overholdes i forbindelse med afhentning, klargøring, brug og returnering af båden. 

Trods den seneste ændring af Sundhedsstyrelsens retningslinjer, hvor afstandskravet i flere tilfælde nedsættes til 1 meter, så fastholder NFK kravet om 2 meters afstand mellem personer.

Da det ikke vil være muligt at overholde 2 meters personafstand ved to personer i båden, må der kun være en person. Bugsering og spring fra båd samt apport fra båd, skal derfor gennemføres med kun fører og hund i båden. 

De øvelser, hvor både fører og hund forlader båden, kan gennemføres ved, at en person er i vandet og holder båden, imens der springes fra båden og efterfølgende bugserer båden i land. Herved burde det være muligt at overholde afstanden, alternativ må man helt undlade at træne disse øvelser. 

Ingen momenter med fuld nærkontakt mellem figurant og hundefører må udføres som normalt! 

Momenter hvor fører udfører livredning af livløs figurant, må ikke udføres. Øvelser med fremføring af redningskrans kan delvist trænes, hvis figuranten ikke hjælpes i land af hundefører, men i stedet selv rejser sig og går på land, så snart hunden bunder. Figuranten kan medbringe et mindre reb el. lignende, som trækkes gennem redningskransen, og som der holdes i, mens figuranten bugseres mod land.  

Der kan udføres alternative træningsøvelser under hensyntagen til at anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen og de 2 meters afstandskrav overholdes. 

Der holdes også minimum 2 m afstand på land.

SOR-prøver tillades såfremt:

·  De kan afholdes uden direkte kontakt mellem SOR-dommer og hundeføreren, og uden figuranter eller sekretær.
·  Hundeføreren selv medbringer en flydeapport/legetøj til apportmomentet 
·  Der ikke benyttes båd i svømmemomentet.
·  At hvis det er nødvendigt at SOR-dommeren holder i hunden, når føreren svømmer ud, skal denne afspritte hænder inden og efter kontakt med hunden eller benytte en snor igennem halsbåndet/selen, så dommeren ikke får kontakt med hundens pels eller snor/halsbånd. Brug evt. engangshandsker!
·  Publikum frabedes.
·  Den aktuelle SOR-dommer er tryg ved forholdene.

Vandprøver (start-, åben- og eliteklasse) tillades indtil videre ikke.

Desuden:

Det pålægger de enkelte vandgrupper at formidle, efterleve og tage ansvar for efterlevelse af disse retningslinjer, herunder at få delt træningen op så personantallet ikke overstiger det ovenstående, samt sørge for at COVID-19 retningslinjerne til enhver tid bliver overholdt.

Hvis man er syg eller har blot de mindste symptomer på COVID-19, så skal man blive væk fra træningen.

Da der løbende kommer nye retningslinjer, vil bestyrelsen, når vi finder det relevant for træningens afvikling, komme med ændringer.

En særlig tak til Anders, Sanne og Lis og Ole som har bidraget til store dele af ovenstående.

God fornøjelse og HUSK:
Virus er her stadig, så pas på jer selv og hinanden!

Bestyrelsen
Søren, Peter, Pernille & Michele
Newfoundlandklubben i DanmarkÆLDRE OPSLAG VEDRØRENDE
CORONAPANDEMIEN

13. 5. 2020

Hej Alle vandhunde på Sjælland
Nu har vi fået lov til at starte op med træningen igen så vi følger de datoer som vi har fra resten af året. Første gang er på lørdag den 16. 5. i Himmelsøen og vi starter kl. 9.00. Læs retningslinjerne her: http://www.newfclub-vand.dk/aktuelt.html

Da vi stadig skal tænke på smittefaren, skal vi huske at passe på hinanden på afstand, og vi skal have vores egne træningsting med. De orange dummier, som vi bruger til vandprøverne kan i bestille her: https://www.alttilhundogkat.dk/orange-plastik-dummy-kan-flyde.html
I skal vælge den, som hedder s-m i størrelsen

Flydetov finder I ved marine-/bådbutikker m.m.  Det skal være mellem 1,4 og 2,0 cm tykt og minimum 3 meter langt. Harald Nyborg kan også være en løsning. Her hedder det 3-slået nylontov!  Flydetovet går også under navnet fortøjningstov.

Træapporterne kan købes her: https://www.smartdog.dk/produkter/20-traening/2442-apportbuk-i-trae-kantet/  De skal veje fra 650 gram til 800 gram (dem i prøverne er 650 gram).

Undervandsapporterne må I selv være kreative med. De er lavet af stof fra sikkerhedsveste og bitte små sten - ikke sand, det tørrer alt for langsomt og kommer til at lugte. Færdigt mål: 10 x 10 cm!

Derudover må vi kun samles 6 hunde og 8 mennesker, så træningen bliver delt op i grupper i løbet af lørdagen, så det er vigtigt at I følger med på gruppens Facebookside Newf-Vand-SjællandMidt, da vi her vil dele dem som melder deres ankomst op i træningsgrupper formiddag, middag og eftermiddag alt efter hvor mangeder melder sig til.

Så husk at melde jer til.
Søren L. Rasmussen

--------------------------------------------------------------------

12. 5. 2020 - Aflysning!
Vi, i Vandgruppe Fyn, har valgt at aflyse vandprøven i Nyborg.
Grundet coronavirus og deraf Sundhedsstyrelsens gældende
retningslinjer og Newf-klubbens træningsforbud er tingene alt for usikre til, om det vil være muligt for os, at afholde vandprøve og samtidig overholde alle retningslinjer. Derfor kommer aflysningen nu.

”Better safe than sorry” - Det vigtigste for os er, at vi passer godt på hinanden!

Vi håber meget at det stadig bliver muligt at afholde vores weekend i Davinde, d. 31. juli - 2. august, og vi skal nok melde ud, så snart vi lige har fundet ud af om og hvordan vi mener det kan gennemføres.

Mange hilsner fra
Vandgruppe Fyn

--------------------------------------------------------------------

8. 4. 2020
Opslag på Facebook fra Michelle Utke Ramsing, formand i NFK:

Kære NFK medlem

Newfoundlandklubbens bestyrelse har drøftet DKK's udmelding af 8. april, hvor DKK giver kredse og klubber mulighed for at genoptage træning i små hold.

Vi sætter pris på og er stolte af regionernes og vandgruppernes indsats rundt om i landet, men selv om vi anser klubbens aktiviteter for vigtige, må vi erkende at i et stort samfundsmæssigt perspektiv hidrører regionernes aktiviteter og vandtræning til ikke nødvendig aktivitet.

Set i lyset af regeringens udmelding om besindighed i den nylige begrænsede genåbning af Danmark har vi besluttet at fastholde nedlukning af klubbens aktiviteter til 31. maj, hvorefter vi på baggrund af udviklingen i DK samt regeringens kommende udmeldinger vil beslutte, om vi herefter kan genoptage nogle mindre aktiviteter.

I mellemtiden vil vi overveje og modtager gerne input til hvorledes vi i NFK kan afholde specifikke aktiviteter samt træning, samtidig med vi fuldt ud overholder Sundhedsstyrelsens retningslinjer for håndtering af COVID-19

Input modtages meget gerne på mail: newfclub@newfclub.dk

Pas på jer selv og hinanden

NFK bestyrelsen

2. 4. 2020
Alle aktiviteter indtil 1. 6. 2020 er fjernet fra hjemmesiden eller aflyst pga. nedenstående udmelding fra NFK's bestyrelse.

26. 3. 2020
Newfoundlandklubben i Danmarks bestyrelse har besluttet at forlænge nedenstående aflysning af samtlige aktiviteter til 1. 6. 2020.

Der er sat yderligere oplysninger om aflysningen på NFK's hjemmeside under Opslagstavlen

12. 3. 2020
Som konsekvens af regeringens udmelding vedr. Covid-19 på pressemødet i Statsministeriet kl. 20:30 den 11. 3. 2020, har Newfoundlandklubben i Danmarks bestyrelse besluttet at aflyse samtlige aktiviteter i klubben, herunder al træning og
sammenkomster i vandgrupper og regioner samt udstillinger.

Dette gælder foreløbig i 14 dage, med realistisk mulighed for forlængelse. Strategien og henstillingen fra et enigt Folketing er utvetydig.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDPRØVEREGLER 2020 - SIDSTE NYT

24. 3. 2020

Der er den 24. 3. 2020 udarbejdet et dokument, hvor du kan se de vigtigste ændringer i Vandprøveregler 2020 i forhold til Vandprøveregler 2014.

Find dokumentet under siderne vandprøver og til officials

12. 3. 2020

En ny udgave af Vandprøveregler 2020 er lagt på hjemmesiden! Der er hovedsageligt rettet i reglerne med hensyn til layout og grammatik! Det anbefales at kassere evt. allerede trykte eksemplarer af reglerne og lave nye, da især layout har ændret sig væsentligt.

Der er også udfærdiget en ny udgave af vores Figurantkort, som er lagt på hjemmesiden til fri afbenyttelse.

Find de nye filer under siderne vandprøver og til officials.

BEMÆRK OGSÅ

Blanketter i Word og Excel vedr. VPS vil få indarbejdet felter med angivelse af om der er brugt vest i prøven og om der er opnået oprykkerpoint med vest på. Dorthe Helsby arbejder på sagen og de vil komme på hjemmesiden snarest muligt.

Nye blanketter til Vandprøveregler 2020

26. 1. 2020
Dorthe Helsby har bedt om at få nedenstående lagt på hjemmesiden:

* Anmeldelsesblanketter 2020 i word/pdf
* Dommerprotokoller 2020 i VPS, VPÅ og VPE i word
* Dommerprotokoller/resultatlister VPS, VPS15, VPÅ og VPE i excel
* Vandprøveregler 2020 i word/pdf

Find dem under siderne vandprøver og til officials.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

HÆDRING AF ÅRETS VANDHUNDE 2019

På Newfoundlandklubben i Danmarks vinterspecialeudstilling i Knabstrup 25. 1. 2020 blev vandhundene hædret.

Anders Andersen (og Nala) fik fine ord fra NFK's formand Michele Ute Ramsing og en lille gave med på vejen for deres indsats og førsteplacering til DM.

Årets bedste hunde på "Hitliste for vandhunde" blev også hædret med fine medaljer. På fotoet står fra venstre nr. 2 Boas med sin fører Boanna Frølund, De opnåede ialt 35,37 point i årets vandprøver! Herefter står Anders Andersen - uden Nala - som blev nr. 1 med 47,28 point og til højre står Sanne Andersen - uden Toto - som blev nr. 3 på Hitlisten med 32,92 point.
Her kan du se Hitlisten 2019!

Fotograf: Sanne Pedersen


2 nye SoR-dommere godkendt af DKK

2. - 3. august 2019 uddannede Newfoundlandklubben i Danmark 2 nye konkurrenceledere/SoR-dommere, nemlig Vibeke Enemark og Kenneth Helsby, i Davinde.

Vibeke Enemark blev uddannet figurant i august 2014 og hun har været figurant til vandprøver siden da. Hun tog SoR-prøve med den første hund i 2012 og har siden da deltaget i vandprøverne med 3 forskellige hunde; alle hendes eget opdræt.

Kenneth Helsby blev uddannet figurant i maj 2016 og har været en hyppigt brugt figurant de sidste 3 år. Kenneth tog SoR-prøve med sin hund Mille i 2014, og de to har siden da stillet op i Startklassen mange gange.

Fredag formiddag gik med teori og nogle meget velovervejede spørgsmål fra de 2 kursister. Om eftermiddagen var der praktisk træning i konkurrencelederens opgaver, samt hver især dømte de en (uofficiel) SoR-prøve. 4 erfarne hundeførere/officials hjalp til med praktikken – stor tak til Anders, Peter, Søren og Dorthe.

Kenneth og Vibeke viste begge god forståelse for arbejdet som konkurrenceleder/SoR-dommer, og om lørdagen den 3. 8. bestod de begge deres elevtjeneste til de officielle vandprøver.

Nu er deres SoR-dommerautorisation fra DKK endelig kommet. Stort tillykke til både Kenneth og Vibeke!

Og husk at vil du tage SoR-prøve med din hund, så er det bare med at kontakte en af SoR-dommerne. Så hjælper de dig videre med både tilmelding og bedømmelse.

Sanne Andersen
13. 9. 2019


Listen med dommere er opdateret - se her!


--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

DM 2019 resultater

Vinder af DM 2019 blev Anders og Nala, hvilket ikke er overraskende, når man ser på hvilke resultater ekvipagen har opnået året igennem. 2. pladsen blev erobret af Rikke og Mini, som absolut var feltets overraskelse. Rikke har deltaget med sin anden hund CatchMe i de foregående års DM, men syntes nu, at det var Minis tur til at vise, hvad han kunne præstere. Til Rikkes store glæde klarede Mini det særdeles fint.

På 3. pladsen placerede Sanne og Toto sig - også med et pænt resultat - og tæt efter den kom feltets yngste deltager Boas med sin fører Boanna.

Alle 4 deltagere opnåede godkendte resultater og kan således være meget tilfredse med dagens indsats. At kvalificere sig til DM er faktisk en flot præstation i sig selv!

Eneste deltager, der har været med til alle 4 DM er Toto. Han har vundet guld, sølv og 2 gange bronze, hvilket er meget flot alderen taget i betragtning.

Foto af ekvipagerne ovenfor er i rækkefølge fra 1 - 4.


DM - resultater 2016 - 2019

03. 09. 2016 - Nr. Vedby, Falster
1. Toto        2. Smilla     3. CatchMe

16. 09. 2017 - Fårup Sø v. Jelling
1. Smilla     2. Toto        2. Nala       4. CatchMe

29. 09. 2018 - Korsør Flådestation
1. Nala       2. Smilla     3. Toto        4. Aika        5. CatchMe

07. 09. 2019 - Tjæreborg v. Esbjerg
1. Nala       2. Mini        3. Toto        4. BoasResultatlister og Hitliste er opdateret - se her


Der var 4 hunde tilmeldt DM i år. Det drejer sig om:

·         Toto (Simply The Best von der Wässernach) - han er feltets nestor med sine knapt 10 år. Han er en meget vandglad hund, som især elsker at springe fra båden, hvilket han har gjort siden han var 7 måneder gammel. Han var til sin første vandprøve den 3. 10. 2010 og har været til i alt 27 vandprøver i Danmark og en del i Sverige også. Han har opnået Godkendt i Elite klasse 12 gange i Danmark, og har været tæt på at opnå sit første cert flere gange. Toto blev vinder af det første DM i Ulslev 2016.

·         Mini (Moonshinelover's Dark Knight) - han er med sine knapt 7 år næstældst. Han er ligesom Toto en erfaren herre, der har deltaget i 27 vandprøver, siden han var til sin første prøve den 28. 6. 2014. Han er lidt flegmatisk af væsen, men vil meget gerne samarbejde med sin fører. Mini er med til sit første DM i år. Mini er desuden en meget erfaren hund i udstillingsringen både i Danmark og i udlandet. Han er DKCH, SECH, INTCH, DKV15 og KLBCH.

·         Nala (Moonshinelover's Ice Queen Nala) - hun er godt 4½ år gammel. Hun var til sin første vandprøve den 29. 5. 2016 og har gennemløbet en helt utrolig karriere indenfor vandarbejdet; især sæsonen 2018 var fantastisk med opnåelse af Dansk, Svensk, Norsk og Nordisk Vandprøve Championat og vinder af DM 2018. Nala har været en flittig deltager til vandprøver - hun har deltaget i 24 vandprøver i Danmark samt mange i Sverige og Norge. Nala har opnået 20 certer i Danmark, Sverige og Norge, hvilket er noget af en præstation!

·         Boas (Frølund's Newfhome Boas) - han er feltets benjamin med sine godt 2½ år og den hurtigst avancerende af alle 4 ekvipager. Han har kun deltaget i 7 vandprøver inklusive den første Startklasseprøve den 20. 8. 2018. Herefter har Boas været til 4 prøver i Åben klasse. Han er i maj måned i år rykket i Elite klasse. Han får allerede i sin anden Elite klasseprøve et godkendt resultat. Boas er absolut feltets outsider og kan meget vel overraske særdeles positivt til DM.

De 4 hunde og deres førere ønskes held og lykke til DM. Det bliver spændende at se hvem, der vinder. Men vigtigst er det, at alle 4 hunde og deres førere har vist så megen ildhu i træningen at de har kvalificeret sig til DM 2019. Det primære i denne sammenhæng er det fine samarbejde mellem hund og fører i alle 4 ekvipager, som uanset hvilke placeringer de opnår til DM 2019, alle skal roses for deres dygtighed og fine resultater.  

31. 8. 2019
Lis


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DM 2019 BLIVER I TJÆREBORG 7. 9. 2019

Vandudvalget sagde tak til tilbuddet fra nogle af Vandgruppe Jylland Syds medlemmer om at arrangere DM i Tjæreborg ved Esbjerg. Tilladelsen til at være ved søen er i hus og derfor inviteres alle ekvipager, som har kvalificeret sig til DM til konkurrencen den 7. 9. 2019 kl. 11.00. Ekvipager som kvalificerer sig weekenden før til vandprøven i Ulslev vil kunne eftertilmeldes ved kontakt til Sanne.

Der bliver ikke arrangeret vandprøver samtidigt med DM, men I opfordres alligevel til at komme og overvære denne begivenhed, hvis I har mulighed for det. Det er Danmarks dygtigste vandhunde, som kæmper om pokalen og guld, sølv og bronze.

Der kan parkeres tæt ved søen.
Der er ingen toiletfaciliteter på stedet.
Se kørselsvejledning her.

Se mere her om DM i Tjæreborg Sø.


Lidt nørderi om Hitlister for vandhunde

Anders har lavet en udregning af de tidligere resultater i vandprøver fra perioden 2003-2012. Nedenunder finder du lidt vejledning til at læse hans Excel-skema.

Oversigten finder du her.


Forklaring til Hitliste 2012 – 2003

Oversigten er lavet mhp. at følge udviklingen i vandprøverne fra starten i 2003, indtil den officielle ”Hitliste for vandhunde” blev dannet i 2013. Desuden ikke mindst for at vise alle de dejlige danske hunde, der har deltaget gennem årene.

Den er udregnet efter samme betingelser, som vi gør i dag, og af listen kan vi se, at point over 5,00 betyder et godkendt resultat, og point over 8,00 betyder en oprykning.

Vi kan se Louis, Douglas, Sisi og Toto være de første, der har opnået oprykkere, der fortsat konkurrencer i VPÅ. Gad vide hvordan udviklingen var gået, såfremt Douglas var rykket op allerede i 2006?                               

Desuden kan vi se 2 hunde (Toto med sin første prøve i 2010, samt Smilla med sin første prøve i 2012) som stadig konkurrerer i toppen af VPE eliteklasse. Imponerende.

Men en stor tak til alle hunde og førere, som gennem deres leg, træning og hårde arbejde, har været medvirkende til at løfte de danske vandhunde til et ganske imponerende niveau.

Anders Andersen, 5. 6. 2019


--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

VANDPRØVEREGLER 2014

FINDES NU I ENGELSK OVERSÆTTELSE

Charlotte Bjørnbach har oversat vore vandregler til engelsk til Roger Frey som skal dømme vandprøver og Biathlon til Gold Cup i Herning 2019. Det er et imponerende arbejde, som tilmed er gjort med meget kort varsel. Tak for indsatsen Charlotte!

Her finder du Vandprøvereglerne på engelsk i dokument som enten
word eller pdf.

We are so lucky to announce that the Water Trials Rules have been translated to English. Find the rules in English here in
word or pdf.


DOMMERPROTOKOLLER OG 
RESULTATLISTER i EXCEL

Der er fundet en fejl i en celle i en af Excel-filerne i dommerprotokoller/resultatlister. Den er nu blevet rettet og alle 4 Excel-filer er gennemgået for om der skulle være yderligere fejl. Alt er gennemset minutiøst og så er de rettede filer lagt på hjemmesiden under "til officials".

OBS OBS OBS

Brug derfor venligst de "nye" filer på hjemmesiden i stedet for at overskrive gamle filer, I har liggende, da de kan være fejlbehæftede.

Husk også at bruge vejledningen til Excel-filerne. Den er altid en god hjælp at have ved hånden!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIDLIGERE AKTIVITETER:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ulslev Familielejr 30. 8. - 1. 9. 2019

Nu har der været familielejren i Ulslev. Der har været gåtur med opgaver fredag, vandprøver lørdag ved stranden ved campingpladsen efterfulgt af lotteri og kagebord samt hundematch søndag formiddag.

Hele programmet kan ses her!

Bager-Jørns kagebord 2018!

Der er opdaterede resultatlister og Hitliste under vandprøver.

DM og 10 års jubilæum

DM er årets sidste vandprøve i Danmark i 2019. Samtidig er det 10 års jubilæum ved Tjæreborg Sø, hvor den første vandprøve i Danmark med dansk dommer blev afholdt den 18. 10. 2009.

Vandprøven i 2009 var kun med 2 deltagere i Startklasse, nemlig Henrik Refslund med Gimli (128,5 point - GK) og Lis Døssing med Douglas (104 point og GK). Dommer var Poul Erik Rise, konkurrenceleder var Ole Døssing og sekretær var Lone Rise. Figuranternes opgaver deltes Lone Rise og Ole Døssing om.

Til DM i år er der mange officials med, som var med fra starten af prøverne i Danmark, men heldigvis er der også både nye officials at trække på og nye deltagere i prøven!

Jubilæet viser, hvor fantastisk langt vandarbejdet er nået siden oktober 2009. Der havde været lejre i august i Davinde i 2004, 2006, 2007 og 2009. Vandgrupperne var så småt ved at etablere sig rundt om i landet. Der var en del danske hunde, der stillede op til Startklasse i vandprøverne i Davinde i 2006, 2007 og 2009. De få deltagere, der deltog i Åben klasse og Elite klasse i vandprøverne, var udenlandske hunde. Nu har vandprøverne udviklet sig til nogle ind i mellem meget store prøver og med et stort antal danske hunde, der deltager ikke kun i Startklasse men også i Åben klasse og Elite klasse.

Det skyldes at hundene og hundeførerne er blevet meget dygtigere siden 2009. Især de sidste år er udviklingen gået stærkt; i perioden 2016-2018 har 3 danske hunde opnået titel af Dansk Vandprøve Champion, DKVPCH. Der er også afholdt DM i de foregående 3 år og nu afholdes DM for 4. år i streg - ved et tilfælde samme sted i Tjæreborg, hvor den første prøve med dansk dommer fandt sted for 10 år siden.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDLEJR I DAVINDE 2. - 4. AUGUST 2019

Vandgruppe Fyn inviterede til vandlejr i Davinde. Der var Vandprøver med hele 27 tilmeldte hunde om lørdagen og Dansk Vand Cup om søndagen.

Der er lagt resultater fra vandprøverne under vandprøver.

Der er også en ny opdatering af Hitlisten.
--------------------------------------------------------------------

VANDPRØVER OG BIATHLON TIL GOLD CUP

Biathlon og vandprøver på Gold Cup har været afholdt den 19. 7. 2019 i Knudsmose sø ved Herning.

Eksteriørdelen af Biathlon fandt sted i udstillingsringen på Gold Cup området lørdag den 20. 7. 2019 kl. 9.30!

Der er lagt resultater fra vandprøver og Biathlon under vandprøver.

Der er også en ny opdatering af Hitlisten.

VAND NEWF POKALEN

De sidste 3 års vindere Søren L Rasmussen, Mette Krohn og Lisa Christensen havde valgt hvem der skulle have pokalen i år. Pokalen blev uddelt den 3. 8. 2019 på Davindelejren. Herunder kommer nogle af begrundelserne for valget af Årets Vand Newf:

Vand Newf Pokalen skal i år gå til en person

- der altid er positiv,
- altid glad og
- meget hjælpsom,
- giver nye input videre og
- tager også meget gerne imod input med åbne arme,
- har været med til at starte en hel del med vandarbejde og
- har også andre super gode ideer som kan supplere træningen med hundene
- har været med til at stable en vandlejr på benene,
- har også selv opnået flotte resultater med sin hund i vandet og
- hos personen er vandsporten med Newffen blevet et kæmpestort hit.

Der er mange der nyder godt af den meget unge persons indsats, ja jeg kan jo ligeså godt fortælle, som mange allerede nu har gættet, at denne meget flotte pokal som Årets Vand Newf i år selvfølgelig skal overrækkes til Rikke Johannesen

Lisa Christensen

Se mere om pokalen og de tidligere vindere under historie.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDPRØVER I NYBORG DEN 22. 6. 2019

Lørdag den 22. 6. 2019 afholdt Vandgruppe Fyn deres traditionelle juni-vandprøve. Det skete som sædvanligt ved det gamle færgeleje i Nyborg på adressen Fyrvej 1, Knudshoved, 5800 Nyborg.

Resultatlisterne og en ny opdateret Hitliste er lagt på under
vandprøver

REVISION AF VANDPRØVEREGLER

Et udvalg bestående af Dorthe Helsby, Søren L. Rasmussen, Pia Jensen, Poul Erik Rise og Anders Andersen er gået i gang med at revidere vore Vandprøveregler.

Udvalget arbejder hen mod revision af reglerne, således de er klar til at blive taget i brug til sæsonstart 2019.

Der er afholdt møde følgende datoer

20. 03. 2018 - på Skype
24. 04. 2018 - på Skype
24. 05. 2018 - på Skype

29. 07. 2018 - møde hos Søren i Korsør
08. 09. 2018 - møde hos Søren i Korsør

18. 02. 2019 - telefonmøde

På dette telefonmøde blev det med beklagelse besluttet at udskyde ikrafttrædelsestidspunktet for nye vandregler til sæsonstart 2020.

07. 04. 2019 - der er indkaldt til møde hos Søren i Korsør


--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

Årets første danske vandprøver blev afviklet i weekenden 18. - 19. maj 2019 i Humlum

2 hunde tog SOR, 3 rykkede op i Åben klasse, 1 rykkede op i Eliteklasse og yderligere 2 hunde kvalificerede sig til DM 2019.

I alt er 5 hunde nu kvalificerede til DM 2019, og mon ikke en enkelt eller to mere kommer til i løbet af sæsonen. Tilbage i 2016, da vi for første gang var nok hunde til at afholde DM, var der kun 3 deltagere.

Jeg havde glæden af at dømme vandprøverne om søndagen, og hvor er jeg stolt over at se, hvordan hver eneste fører arbejdede så koncentreret med sin hund. Nogle havde mere held end andre, og nogle var i klasser, som er nye for både hund og fører, men niveauet i samtlige klasser var højt. Det er meget imponerende så tidligt på sæsonen. Vi har delt erfaringer på tværs af vandgrupperne og prøvet mange veje – med mere eller mindre succes. Vi er nået meget langt med vandarbejdet i Danmark, siden jeg for 9 år siden var til min første vandprøve. Men det bedste er, at vi stadig hjælper hinanden og glædes over hinandens resultater. Lad os fortsætte med det fremover også.

** Der havde desværre sneget sig en fejl ind i søndagens dommerprotokol for Mini, så han manglede 20 point i totalen. Det betyder, at Mini & Rikke Mahler fik i alt 136 point og dermed et godkendt resultat i Eliteklasse **

Sanne Andersen, 20. 5. 2019

Her finder du resultatlisterne fra Humlum.

Her finder du den første udgave af Hitlisten 2019.


Så er vi ved at være klar til VP 18. 5. 2019.

VPE - spring fra båd - Rikke M. og Mini 18. 5. 2019.

Hyggestund i og omkring sandkassen ved hytterne i Humlum.

--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

Årets DM-vinder 2018 hædret

På Vinterspecialeudstillingen i Nyborg 26. 1. 2019 blev Nala (Moonshinelover's Ice Queen Nala) og Anders hædret for deres indsats til DM den 29. 9. 2018. Der var også fine ord til dem ang. deres indsats i 2018 med at vinde både Dansk Vandprøve Championat, Svenskt Vattenprovschampionat og ikke mindst Norsk Vannprøve Champion i koldt koldt vand i Bergen i september. Samt at Anders efter de 3 championater ansøgte om Nordisk Vandprøve Championat, som han fik som den 1. danske og 3. nordiske ekvipage.
Dommer fra DM Ole Døssing (th.) overrakte klubbens erindringsgave til Anders.

Her ses Nala med sin fine guldroset fra DM samt pokalen, som nu er blevet delt ud 3 gange, men aldrig med så højt en pointsum som i 2018.

Nala fyldte forresten 4 år dagen før Vinterspecialeudstillingen. Set i det lys er hendes og Anders' indsats særlig bemærkelsesværdig!

Hitlistevinderne 2018 hædret

Hitlistevinderne fra 2018 blev også hædret den 26. 1. 2019 på Vinterspecialeudstillingen. Der var tæt kamp om pladserne i år.

Nr. 1. Moonshinelover's Ice Queen Nala/Anders 45,36 point
Nr. 2. Moonshinelover's Zip Code Smilla/Pia 41,58 point
Nr. 3. Simply The Best v. d. Wässernach (Toto)/Sanne 34,20 point

Mette Krohn (tv.) er substitut for Pia til prisuddelingen.

På listen tæller de 5 bedste prøveresultater fra kalenderåret. Hvert resultat divideres med kvotientsummen fra pågældende prøve – altså med 20 i Startklase og Åben klasse og 25 i Elite klasse.

I 2018 er i alt 28 hunde registreret på Hitlisten for Vandhunde!


---------------------------------------------------------

Årets Newfie i NFK 2018 blev Ole Døssing

Der var kommet mange indstillinger til Årets Newfie i år fortalte klubbens formand Michele Utke Ramsing. Men det var især én indstilling, der faldt i øjnene, og det var den til Ole Døssing, som havde været med til at præge vandarbejdets udvikling i klubben på alle planer og stadig helst vil være med i arbejdet med hundene, når "vi alle hjælpes ad" og "det skal være sjovt at arbejde med hundene".

Ole var både stolt og rørt over at modtage den fine hædersbevisning.

Se selve indstillingen på klubbens Facebookside på dette link.


Tidligere har 2 fra vandarbejdet, nemlig Sanne Andersen i 2016 og Lis Døssing i 2006, modtaget denne hædersbevisning fra klubben.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SoR-emblem til alle SoR-hundene

13. 9. 2018

Vi har været så heldige at få sponsoreret 250 stk. fine emaljerede pins til førere til hunde, der har bestået SoR-prøven. Emblemet er 2,5 x 3 cm stort.

Denne flotte gave har vi modtaget fra en anonym sponsor. Vedkommende skriver i sin begrundelse for gaven at "ideen med et emblem var at tydeliggøre en person, som deltog aktivt i vandarbejdet". Desuden er sponsoren meget begejstret for det fællesskab, der danner grundlaget for vandarbejdet, og deler vores glæde ved at se de store hunde svømme og arbejde i vand.

Vi har fået frie hænder til at dele emblemerne ud og synes at alle, som har taget SoR-prøve med deres hund siden 2003, skal have mulighed for at få dette fine emblem.

I øjeblikket er der 180 hunde på vores resultatliste over SoR-hunde. Men den enkelte fører kan kun modtage 1 emblem, også selv om vedkommende har haft flere hunde til SoR-prøve gennem årene.

Vi er glade for den fine støtte til vores arbejde, og at det netop ikke er de hunde, der går til vandprøver og i den anledning vinder præmier m.m., der får gaven, men at det er det, som er grundlaget for vandarbejdet, nemlig at tage en Svømme-og Redningsprøve, der bliver belønnet.

I første omgang skal henvendelse ske til mail@newfclub-vand.dk hvis du er interesseret i at få udleveret et emblem.

Fremover vil emblemerne blive udleveret sammen med SoR-rosetterne i forbindelse med aflæggelse af SoR-prøver. Vandudvalgets kontaktperson for rosetter Peter Bo Hansen vil sørge for at formidle emblemerne til SoR-dommerne.


DM og vandprøver i Korsør 29. 9. 2018

Vandgruppe Sjælland Midt stod som arrangør for både Danske Mesterskaber i vandprøver samt officielle vandprøver på Flådestation Korsør.

Der var 5 ekvipager i DM og til de officielle vandprøver stillede 1 ekvipage i VPE og 6 ekvipager i VPS.

Dansk Mester blev Anders med Nala, nr. 2 blev Pia med Smilla, nr. 3 blev Sanne med Toto, nr. 4 blev Søren med Aika og nr. 5 blev Rikke med CatchMe.

Se resultaterne fra prøven her.

Der er også lavet en opdatering af Hitlisten.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandprøve i Humlum - 23. 9. 2018

Vandgruppe Jylland Midt Øst og Midt Vest afholdt vandprøve i Humlum den 23. 9. 2018.

Vandprøven arrangeredes for at give hundeførerne mulighed for en generalprøve inden DM i Korsør.

Se resultaterne fra prøven her.

Der er også lavet en opdatering af Hitlisten.


EKSTRA MANGE SoR-prøver i året 2018 - ialt 28!

Den 21. 10. 2018 blev endnu 2 SoR-prøver aflagt, denne gang i Himmelsøen nær Roskilde.

Det var SoR-prøve nr. 27 og 28 i år. De sidste år har der være flere og flere SoR-prøver, men i år slår vi rekorden mht. antal SoR-prøver.

19 SoR-prøver i 2016
20 SoR-prøver i 2017
28 SoR-prøver i 2018.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sidste nyt fra Norge - 23. 9. 2018

Anders og Nala var til vandprøve i Bergen ved Helleneset (i havet) i weekenden 22. - 23. 9. 2018 og fik 190 point lørdag og 221,5 point søndag.

Det sidste resultat er et CERT, og derfor har Anders nu søgt om at blive Norsk Vandprøve Champion. Norsk Kennel Klub har godkendt championatet den 9. 11. 2018.

Med championater fra Danmark, Sverige og Norge i rygsækken kan Anders også søge om Nordisk Vandprøve Championat.

Så vidt vides er det kun Johanne Andersson fra Finland, der tidligere har opnået Nordisk Vandprøve Championat med sine to hunde Blondi og Venda. Anders skriver sig hermed ind blandt de mest dygtige hundeførere i Norden.

Hjertelig tillykke til Anders og Nala.


ULSLEV FAMILIELEJR 31. 8 - 2. 9. 2018

Region Sjælland Syd og Lolland-Falster og Vandgruppe Lolland-Falster arrangerede familielejr med vandprøver om lørdagen i Nr. Vedby grusgrav. Der var hundematch om søndagen.

Lejren forløb i dejlig solskin. Ryste- sammen gå-tur allerede fredag eftermiddag. Lotteri på svensk lørdag aften var der også.

Måske er der nogen, der har lidt billeder til et fotogalleri????

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er også opdateret - se her.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisa blev kåret til årets Vandnewf

4. 8. 2018 overgav Mette Krohn Vandnewfpokalen til Lisa Christensen.

I år har indstillingerne til Vandnewf pokalen været vurderet af Anders Andersen, Søren L. Rasmussen og Mette Krohn - og de fandt frem til en værdig modtager af pokalen, nemlig Lisa Christensen. Se i modsatte kolonne, hvad Mette sagde i forbindelse med overrækkelsen.

Det var 9. gang uddelingen fandt sted på Davindlejren. Se hvem der er hædret gennem årene her.


Årets Vandnewf 2018 - Mettes tale til Lisa

"Nu skal vi have uddelt en æresfuld og vigtig pokal.

Pokalen til årets vandnewf 2018, som skal gå til af de mere stille eksistenser blandt vandfolket. (Ikke nødvendigvis nemt at finde en sådan). Personen har gennem flere år deltaget aktivt i vandarbejdet både i egen vandgruppe og på landsplan.

Startet med bestået SoR-prøve i 2011 i Davinde, ventede med 1. startprøve til 2012 og selvom resultaterne ikke altid har været helt fantastiske, så er der blevet trænet, øvet og kørt rundt med den lille bil og den store hund, for at deltage i vandprøver over snart hele landet.

Endelig i 2014 så vi den mest fantastiske oprykning til åben klasse, 198½ point. Helt outstanding og hverken før eller siden overgået. Fortsat arbejde til vandprøver og lejre, samt uddanner sig som figurant og stiller naturligvis også op til dette. Vandhundenes hitliste indførtes i 2013 og der har de altid været i top 10.

Karrieren med hund i vandet afløses af uddannelse til konkurrenceleder/SoR-dommer i 2016, hvorefter denne vigtige funktion passes til punkt og prikke, altid godt forberedt på, at give deltagerne en god og fair konkurrence. Samtidig bliver nye aktiviteter udforsket med ”den gamle hund” og selvfølgelig med samme omhu og engagement som de tidligere deltog i vandet.

Lisa Christensen, selvfølgelig, stort tillykke med en absolut velfortjent hyldest. Som person lidt forsigtig og tilbageholdende, pligtopfyldende og engageret, men tag ikke fejl af det stille ydre, tungen kan være skarp og tanken er hurtig.   Vi har heldigvis stadig stor glæde af Lisa til prøver, vandlejre og på træningsstederne, og mon ikke hun vender tilbage i vandet med en ny lille hund engang.

Et kæmpestort og velfortjent tillykke til Lisa."


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny Dansk Vandprøve Champion DKVPCH 4. 8. 2018

Ved vandprøverne i Davinde den 4. 8. 2018 fik newfoundland Aika (Aika Slays The Dragon) sammen med sin fører Søren L. Rasmussen cert nr. 3.

Foto Pilevadgaard

Det første cert blev taget i Fårup sø ved den sidste vandprøve i 2017. Andet cert blev taget på Flådestation Korsør i begyndelsen af juni i år.

Det er flot klaret af Aika og Søren, som efter deres oprykker fra Åben klasse kun har deltaget i 4 vandprøver i Elite klasse og altså opnået cert i de 3 af disse vandprøver!

Championatet blev godkendt af DKK den 21. 8. 2018.


VANDLEJR I DAVINDE 3. - 5. 8. 2018

Vandgruppe Fyn arrangerede vandlejr med vandprøver om lørdagen i Davinde.

Foruden morgenmad inkluderet i prisen for deltagelse i lejren, var der tilbud om buffet og smørrebrød fredag og lørdag aften. Fotoet er fra fredag aften, hvor smørrebrødet blev en god start på lejren for deltagerne.

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er også opdateret - se her.

Der er lavet fotogalleri fra lejren - se her.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SVENSK VATTENPROV CHAMPION SEVPCH nr. 2

10. 7. 2018 - Anders Andersen og newfoundland Nala (Moonshinelover's Ice Queen Nala) gjorde det igen. I Sverige i Hjälmsjön ved Örkelljunga - ved deres allerførste svenske vandprøve efter at de var blevet DKVPCH - fik Nala et fint CERT.

Nala og Anders er den anden danske ekvipage, der har opnået et svensk championat. Første danske ekvipage var Smilla (Moonshinelover's Zip Code Smilla) og Pia Jensen, som i 2016 blev SEVPCH.

Svenska Kennel Klubben har godkendt resultatet den 23. 8. 2018.

"Hun gjorde det igen", som Anders skrev på Facebook. - Det er en helt igennem fantastisk præstation, som vi ønsker tillykke med!

NY Dansk Vandprøve Champion DKVPCH
23. 6. 2018

Ved vandprøverne i Nyborg lørdag den 23. 6. 2018 fik newfoundland Nala (Moonshinelover's Ice Queen Nala) sammen med sin fører Anders Andersen cert nr. 3.

Anders og Nala

Det første cert blev taget i Davinde i august 2017 og dernæst fulgte et cert i Flådestation Korsør først i juni 2018 og det sidste kom så i hus her lørdag den 23. 6. 2018 i Nyborg.

Det er dejligt, at der atter kom et Dansk Vandprøve Championat, faktisk er det mere end 2 år siden vi fik det første danske DKVPCK. Se alle de 7 opnåede DKVPCH her.

Nala er således den anden danskeejede newfoundland som har opnået et championat. Indsatsen er imponerende i betragtning af, at hun kun er knapt 3½ år gammel. Alle certer er opnået med en meget stabil præstation.

Resultatet blev godkendt af DKK den 27. 6. 2018.

Vi ønsker hjertelig tillykke til Anders og Nala!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BIATHLON OG VANDPRØVER til Gold Cup 2018

Gold Cup fandt sted i uge 29 i Korsør på Storebælt Camping og Feriecenter.

Der var vandprøver og Biathlon fredag den 20. og lørdag den 21. juli 2018. Boanna og Boas klarede sig flot i VPS lørdag den 21. juli og fik en oprykker til VPÅ.

Her kan du se resultaterne fra
Biathlon 2018 og Vandprøver 2018 samt Hitliste 2018.


VANDPRØVER NYBORG 23. 6. 2018

Vandgruppe FYn arrangerede vandprøver ved det gamle færgeleje i Nyborg lørdag den 23. 6. 2018.

Her er Stine rigtig glad for at Mo bringer båden flot til land i VPS.

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er opså opdateret - se her.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nye vejledninger til officials og arrangører af vandprøver

Der har efter tilmelding kan foregå på Hundeweb været brug for en opdatering af nogle af vore dokumenter vedr. afholdelse af vandprøver.

Vandudvalget har pr. 22. 6. 2018 godkendt følgende 3 skrivelser i nye udgaver:

Du kan finde de 3 dokumenter ved at trykke på linkene ovenfor.

Bemærk

- at man ikke længere behøver at sende Resultatlister til SoR-prøver ind mere, det er nok at indsende Dommerprotokollen til hjemmesiden og til registrering på Hundeweb.

- at der stadig kan tages "spontane" SoR-prøver til træning.

- at der fremover er mulighed for at servere frokost/sandwich og drikkevarer for alle til en vandprøve medvirkende officials inklusive sekretæren.

Officials 23. 6. 2018


HUNDEWEB

Alle vandprøver i 2018 er oprettet på Hundeweb, og tilmelding til de enkelte prøver skal fremover foregå her. Er du ikke allerede logget ind på Hundeweb skal du oprette dig som ny bruger under "Log ind". Brug dette link til at finde Hundeweb.

Herefter kan du under

"Tilmeldinger" finde "Prøver og andre aktiviteter",

hvor du skal angive

"Arrangør" som Newfoundlandklubben i Danmark
(skroll ned i første rubrik)

og i "Type" finder du Vandprøve (newfoundland)
(igen ved at skrolle)

hvorefter du kan trykke på SØG og alle klubbens vandprøver i 2018 dukker frem.

Du kan nu gennemføre din tilmelding til den/de ønskede vandprøver.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIGURANTKURSUS HUMLUM 9. juni 2018

6 glade hundemennesker havde valgt at tage figurantkursus i Humlum.

Instruktører på kurset var Sanne Andersen og Anders Andersen.

Vi startede dagen med morgenmad og teoridelen. Alle var meget nysgerrig og tog alt stoffet til sig.

Efter frokost tog vi våddragt på, hvor figuranterne skulle ud og prøve teori i praksis. Alle var meget åbne og ville straks i gang. Anders tog sig af roningen, mens Sanne tog af sig apport, og af at måle afstand.

Bagefter havde vi nogle skønne hunde, som vi skulle være figuranter for, for at prøve tingene af.

Alle figuranterne fik prøvet de forskellige øvelser og fandt på den måde ud af, hvilken figurant de ville uddanne sig til.

Alle havde en rigtig hyggelig og lærerig dag.

Her er Jens og Helle igang med hente båd i VPS.

Man lærer meget ved at følge med i hvad de øvrige kursister laver. Her holder Stine og Rikke opmærksomt øje med situationen ovenfor.

VANDPRØVER HUMLUM 10. 6. 2018

De 6 figuranter skulle have deres elevtjeneste. Der var to nye figuranter på elite klasse og åben klasse. Startklasse havde vi delt op i to for at få alle figuranterne igennem elevtjenesten. Her havde vi 2 figuranter på del 1, og 2 figuranter på del 2. Alle figuranter gjorde deres arbejde til UG og bestod naturligvis deres elevtjeneste.

Stort tillykke til de nye figuranter (fra venstre): Bjørn Steiner, Boanna Frølund, Stine Kappel, Jens Juul, Rikke Johannesen og Helle Eriksen.

Dommere: Lis & Ole Døssing

Konkurrenceledere: Sanne Andersen & Troels Agerbo

Vi takker rigtig mange gange for en dejlig weekend. Tak til alle de mennesker, som ville hjælpe os.

Med venlig hilsen
Newfoundlandklubben Region Midt- og Vestjylland, 13. 6. 2018 

Her er de nye figuranter samt praktikanten Jacob - nr. 2 fra højre.

Desværre blev der kraftig regn under de sidste 12 vandprøver. Her er Coco til sin første VPS, hvor han uden problemer trækker båden helt op på land. Flot klaret!

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er opså opdateret - se her.

Fotogalleriet er opdateret med et album fra kursus og VP - se her


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resultatlister og Hitliste for vandhunde
fra vandprøverne på Flådestation Korsør i weekenden 1. - 3. juni 2018

Her kan du finde resultaterne fra vandprøverne i Korsør.

Her kan du finde den opdaterede udgave af Hitliste 2018


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FEJRING AF HITLISTEHUNDE OG DM-VINDER 

På Vinterspecialudstillingen i Nyborg blev der 27. 1. 2018 uddelt medaljer til de 3 øverste hunde på Hitliste for Vandhunde 2017 samt rosende omtale af årets vinder i Dansk Mesterskab for vandprøve 2017,

Efter dagens udstilling var det tid til uddeling af årsmedaljer til de smukkeste udstillingshunde, avlshunde m.m. i 2017, - og der var også medaljer til vandhundene.

De dygtigste vandhunde i 2017 i følge Hitlisten:
1. Moonshielover's Ice Queen Nala og Anders Andersen
2. Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen
3. Simply The Best V. D. Wässernach/Toto og Sanne Andersen
Her kan du se pointene for alle 22 hunde på Hitlisten 2017.

DM-vinder 2017:
Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen
blev også hædret på Vinterspecialudstillingen.

REPARATION AF VÅDDRAGT - 27. 1. 2018

Sanne og Lisbeth havde sat hinanden stævne på Vinterspecialeudstillingen i Nyborg for at reparere våddragter. Tilbuddet om at få kyndig hjælp til at reparerere våddragterne var slået op for alle. Desuden var temaet for udstillingen "VAND", hvilket kunne ses af et lille tableau med 4 redningskranse samt gummebåden fra Vandgruppe Fyn.

Der var nok at tage fat på, især Lisbeths dragt havde mange huller, der alle blev repareret.

Sanne i gang med at sy og lime en våddragt.

Lisbeth er glad - hun er næsten færdig med alle hullerne - næste sæson starter uden at få vand direkte ind på kroppen!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------DM i Fårup Sø den 16. 9. 2017

Arrangementet blev afholdt på Fårup Sø Camping’s strandbred, Fårupvej 58, DK-7300 Jelling.

DM blev en skarp konkurrence mellem de 4 kvalificerede:

  • Toto, sidste års Danmarksmester,
  • CathchMe, som netop forrige weekend lavede sit flotteste resultat i Elite klasse nogensinde,
  • Smilla, den eneste danske hund som har opnået den svære titel Dansk Vandprøve Champion.
  • samt Nala, feltets yngste hund, som med kun  2½ måned i Elite klasse både har nået at kvalificere sig til DM, fået sit første cert og fastholde 1. pladsen  på den danske vandhitliste.

Det var en spændende konkurrence med flot arbejde af både hunde og førere. Niveauet var blevet noget højere end ved sidste års DM i Ulslev. Og allerede nu er 4 hunde kvalificerede til at deltage i DM i 2018, nemlig Smilla, Nala, Toto og Aika. Det lover godt for en flot sæson i 2018!Der er lavet et album under fotogalleri med nogle af dagens begivenheder.

Resultatlisterne er opdaterede - se Vandprøver 2017

Ligeledes er årets endelige resultat opgjort på Hitliste 2017

Det blev Pia og Smilla, der blev nr. 1 med 208 point/cert og vandt den flotte guldroset. Stort tillykke med det fine resultat!

Sølvrosetten måtte deles af far og datter. Anders/Nala og Sanne/Toto fik samme point, nemlig 178,5 og dermed en samlet andenplads til DM.

4. pladsen gik til Rikke og CathcMe, som her klarer spring og bugsering af båd i fin stil.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandprøver i Fårup Sø den 16. 9. 2017

I Elite klasse, Åben klasse og Startklasse deltog hunde på alle niveauer, og her var der rig mulighed for at se, hvordan forskellige typer hunde kan deltage i vandarbejdet og på hver sin måde opnå flotte resultater.

Det var også en fin lejlighed til at se, hvordan newf’ens og landseerens naturlige instinkter for livredning kan udbygges til et flot samarbejde mellem hund og fører.

I Åben klasse placerede Mini sig på 1. pladsen blandt 3 deltagere. Her er han på vej op til Rikke med apporten.

I Elite klasse var der kun 2 deltagere, men til gengæld var begge ekvipager meget dygtige.

Vinder blev Søren og Aika med 226 point og et cert. Det var en imponerende indsats, der blev ydet, og det bliver spændende at følge de to fremover. Desværre var de netop rykket op i Elite klasse ved vandprøven i Ulslev og nåede derfor ikke at kvalificere sig til DM i år, men det er de til gengæld allerede til DM i 2018!

Andenpladsen gik til Marika Koski med landseeren Grafika. De var taget den lange vej fra Finland for at være med til vandprøverne.

Marika deltog også i SoR og blev nr. 1 i VPS med sin yngste landseer Gilda.


Jubilæumsbogen er i handlen

Alle hunde, der har taget SoR-prøver og er blevet champion i perioden 2007 - 2016, og hvis ejere har indsendt foto og oplysninger om hundene, er med i Jubilæumsbogen.

Bogen kan købes hos Birthe Møller Hansen - bestil på mail: la.bella@hansen.mail.dk

Jubileebook has been published

Photos of all dogs that have become champions or passed the SoR test with succes from 2007-2016 has been published in the book above. You can buy the book at Birthe Møller Hansen - la.bella@hansen.mail.dk


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandlejr i Davinde 4. - 6. 8. 2017
arrangeret af Vandgruppe Jylland Syd og Vandgruppe Fyn

Så har vi været på vandlejr i Davinde. En rigtig vandlejr med megastore vandpytter.

En stor glæde at se 27 tobenede og 23 firbenede vandhunde. Vejret var afvekslende med en del blæst, sol og skyer, blå himmel og styrtende regn, normal dansk sommer, men meget koncentreret, når det hele skal fyres af på en weekend.

Opstilling af pladsen gik rigtig godt, med de forhindringer der nu er, ved omdannelse af bar mark til en femstjernet campingplads. De fleste nåede endog at komme til og i vandet med hundene, prøveområder blev gået efter og de sidste sager kom på plads, inden der blev tid til den fælles aftensmad og samling. En lang dag ender med en stille nat, hvor hundenes monotone snorken er den eneste lyd, der bryder stilheden.

Lørdag tidligt op til fælles morgenbord og klargøring til vandprøverne hvor der var tilmeldt 12 hunde. En prøve der startede i det flotteste vejr, vi kunne ønske os, og fik en snert af regn efter frokosten. Jeg mindes en konkurrenceleder, der pludseligt forlod området, og hunde der blev meget våde, inden de havde rørt vandkanten.

Flotte resultater blev der lavet og prøverne blev afholdt efter tidsplanen (godt arbejde af officials). Alle klasser fik godkendte point og med det niveau, der er lagt, kan det ikke vare længe før vi ser flere oprykninger. Specielt glæder jeg mig til at se mere til Saga og Lisbeth, en helt ny ekvipage, der kan nå meget langt.

Efter prøverne blev der afholdt vandudvalgsmøde, og resten hyggede sig på pladsen eller ved vandet. Små ny vandhunde kom frem og hvor har vi meget at glæde os til, der er potentiale i dem alle.

Så blev det tid til et af de nye tiltag, helstegt pattegris på grillen, men mens den blev færdig skulle der uddeles præmier og resultater. Lisa viste igen, at hun er en vandhund og bad startklassen stille op i endnu en regnbyge, så alle fik vand i år. Øvrige klasser slap for unødvendigt vandbad.

Hyggeligt med gæsterne der indfandt sig i løbet af dagen og aftenen, dejligt at se folk komme langvejs fra for at bidrage med godt selskab

Kåring af årets vandnewf blev foretaget Søren L. Rasmussen, der overrakte Mette Krohn pokalen som bevis på at hun nu er indlemmet i en eksklusiv kreds af personer, der har gjort en ekstraordinær indsats for vandarbejdet i Danmark.

Søndag morgen var lidt mere stille, men lidt kaffe mm. fik liv i lejren. Hunde og mennesker havde mange gøremål, nogle skulle i vandet og lære fiduserne af de bedste (det er os alle, når vi giver den viden fra os, vi hver især besidder), andre var i gang med oprydning og nedpakning. Efter frokost og evaluering af årets lejr truede skyerne igen. Men lejren blev ryddet, der blev gjort rent og borde og bænke stillet på plads i tørvejr.

En stor tak til alle for en dejlig weekend og et godt samarbejde om arrangementet. Særlig tak til Sanne, Peter og Ulla for jeres indsats for, at brikkerne faldt på plads, efterhånden som tiden skred frem.

På gensyn den 3. – 5. august 2018 i Davinde, hvor Vandgruppe Fyn vil stå for lejren, hvis alle giver en hånd med de praktiske gøremål!

Mange hilsner fra Anders
9. 8. 2017


Resultaterne fra vandprøverne den 5. 8. 2017 kan du finde her Vandprøver 2017.

Hitlisten er også opdateret efter Davinde - se Hitliste 2017.Maja, Chloe og Zip hilser på hinanden midt i vandpytterne.

Lisbeth og Saga - en ny ekvipage i VPS!

VPE i styrtregn - alle deltagere gør klar til gruppeafdækning.

Lisa er klar til præmieoverrækkelse i VPS og VPÅ - atter styrtregn!

Aftenens grillmenu var denne lille pattegris!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDPRØVER GOLD CUP 2017

Vandprøverne er for alle 3 racer, nemlig landseer, leonberger og newfoundland. Der var desværre ingen landseere eller leonbergere med til vandprøverne til Gold Cup i år.

Gold Cup 2017 arrangeredes af Newfoundlandklubben i dagene 18. - 24. juli 2017.

TVFYN var på pletten og lavede en fin reportage med Stine og Mo fra vandprøverne - se selv nærmere her.

Resultatlisterne for vandprøverne til Gold Cup kan ses her
Vandprøver 2017

Hitlisten er også opdateret efter Gold Cup - se Hitliste 2017.

BIATHLON GOLD CUP 2017

Biathlon er kun for newfoundland.

Vandudvalget er arrangør for både biathlon og vandprøver.

Torsdag eftermidag var alle 8 deltagere gennem en speciel udgave af SoR-prøverne, hvor der blev lavet pointberegning alt efter hundens indsats.

Eksteriørdommer Susanne Laursen gjorde en excelent indsats med eksteriørbedømmelserne fredag aften.

Det samlede resultat af SoR-prøverne og eksteriørbedømmelserne kan ses her Biathlon 2017.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandweekend i Korsør 9. - 11. 6. 2017
Referat fra Vandgruppe Sjælland Midt

I weekenden dannede Flådestation Korsør atter rammen om vores Vandarrangement. Igen havde vi slået lejr på Boeslunde campingplads som har vist sig som det helt perfekte sted at være for os og vores dejlige hunde. Denne gang havde vi fået opsat et stort fællestelt, hvor vi kunne mødes til fælles morgenmad og fælles grill til aftensmad både fredag og lørdag. Det betød også at vi kunne gennemføre lotteri og få afsat nogen af vores mange sponsorpræmier. 

Vi startede fredag med en walk and talk gåtur i den nærliggende skov. Det var rigtig hyggeligt at mødes med alle igen efter den lange vinterpause.

Fredag aften var grillmestrene i gang!

Lørdag stod den på vandtræning og førstehjælp ved hjælp af en hjertestarter på Flådestation Korsør med Søren som instruktør.

Efter frokost havde vi en festlig konkurrence i førstehjælp, hvor vi to og to skulle hente en dummy fra båden ude i vandet – redde hans liv – og dernæst kaste sten efter tomme dåser….. - på tid. Der blev sandelig kæmpet godt og energisk på alle hold.Søren havde også arrangeret at vi alle kunne komme på en rundvisning på en af de store fregatter. Det var super spændende og mange tak for den helt særlige oplevelse.

Søndag gennemførte vi vandprøver med 12 startende fordelt i alle klasser. Til sidst gennemførte vi en 0-klasse for de hunde som ikke kan deltage i den officielle del, så alle havde mulighed for at være med om søndagen også.

Til stede ved vandprøverne var også fotograf Martin Wacherhausen - her er hans fine foto af Mille med apporten. Øvrige foto er taget af vandweekendens deltagere.

Lige inden præmieoverrækkelsen fik vi besøg af en helikopter som insisterede på at lande midt i vores vandarrangement. Så blev alt ryddet til ære for dem og vi stillede os i venteposition og fik os en på opleveren, da den store helikopter landede og lidt efter fløj igen.

Til sidst blev der uddelt præmier fra vores sponsorer. Til dem vil Vandgruppen Sjælland Midt gerne sende en stor tak.

På vegne af Vandgruppe Sjælland Midt
Dorthe Helsby, 7. 7. 2017

Se resultaterne af vandprøverne for de 12 deltagere her.

Se fotogalleriet for at se flere billeder fra Vandweekenden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandgruppe Sjælland Midt
Introdag 13. 5. 2017

Vi havde en fantastisk Introdag som forløb helt utrolig fint. Der kom desværre ikke så mange besøgende, som vi havde håbet på. Men de der kom var til gengæld meget engageret, og de havde nogle meget vandglade hunde med! Så måske vi snart ser nogle nye medlemmer i vandgruppen i år. Det vil være dejligt.

Hertil fik vi også besøg af 4 bestyrelsesmedlemmer fra DKK.

Vi bød på kaffe og kage og efter lidt indledende introduktion lavede vi en flot opvisning, hvor vi præsenterede de enkelte elementer og øvelser i Vandarbejdet på både begynder- og øvede niveau. Det gjorde tydeligt indtryk og virkede også ret imponerende.

Herefter fik de besøgende lejlighed til at prøve nogen af de forskellige lege og øvelser, mens vi hjalp alle igennem det. Det viste sig at være en rigtig god måde at gøre det på.

Så alt i alt et vældig godt arrangement og DKK takkede af med at de meget gerne vil komme til vores arrangement i Korsør i juni og lave en artikel til Hunden.

Dorthe Helsby, 16. 5. 2017

Indledende introduktion - yderst til højre de 4 bestyrelsesmedlemmer fra DKK - fra venstre formand i DKK Jørgen Hindse, sekretær i Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Jens Heine, kasserer i DKK og formand i Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Henrik Johansen samt medlem af Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Torben Poulsen.

NB. Godkendelse af Vandprøveregler, indberetning af prøveresultater m.m. hører under Udvalget for drivende og apporterende jagthunde i DKK.
"Velkommen til Introdag i Vandgruppe Sjælland Midt!"

Aika viser spring fra båd efter en tabt åre.

Aika bugserer Søren i land ved at gribe om håndleddet.

Bjørn introducerer båden til en ny vandglad newfoundlandshund Emma.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FÆLLES LANDTRÆNING 17. 4. 2017

2. påskedag var 10 hunde og deres førere samlet til fælles træning ved Vejle. Det dejlige område ved PH-Vejle lagde baner til arrangementet, som om formiddagen bød på træning med apport og fremadsendelse og sporøvelser med oplæg fra Poul Erik efter frokost.

Som traditionen er fra vandtræningen var alle i sving under træningen, dvs. det at være figurant, var også en del af øvelserne.

Der var dejlig frokost midt mellem de 2 træningspas og dagen afsluttedes med kaffe og kage på den overdækkede terasse netop som regnen var ved at indfilde sig.

Til frokost fik vi fint besøg af Hanne og Maria med Teddy 8 uger - dejligt med en kommende vandhund!

Tak til Sanne for planlægning af træningen og til Anders for en dejlig frokost.

Tak også til Kimmie, der netop var fyldt 9 år. Hun (og Lisa) havde dejlig brunsviger med!

Vibeke med Gaya, der lige er klar til at gå i gang.

Poul Erik var figurant for Saga!
Det gjaldt om at få det lange ben foran!

Anders instruerer Peter med Skipper i apportøvelsen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ULSLEV FAMILIELEJR
i weekenden 2. - 4. september 2016

Igen i år blev Ulslev Familielejr en fantastisk og meget hyggelig oplevelse. Der var som sædvanligt stort fremmøde og dejlige aktiviteter både i de hyggelige omgivelser på Ulslev Strandcamping og ved grusgravsøen i Nr. Vedby. Vandgruppe Lolland-Falster havde lavet et flot program for dagene.

Allerede fredag eftermiddag var der orienteringsløb. Ovenfor ses deltagerne, der er ved at samles inden o-løbet.

Lørdag morgen var der fælles morgenmad - alle deltog selv om der denne gang blev opkrævet et mindre beløb for det. Også dejligt med en lille morgenkrammer af gavstrikken Lærke. Dernæst tog alle vandhundene til grusgravsøen ved Nr. Alslev for at deltage i vandprøver og DM.

Både fredag og lørdag aften var den store grill sat op og alle hyggede sig med at spise sammen i fællesteltet.

Aftenens højdepunkt lørdag var "lotteri på svensk" - noget alle synes er sjovt og hyggeligt.

Søndag formiddag var der Hundematch. Efter specielle regler stillede hundene 2 og 2 mod hinanden, nogle "gik videre" mod en ny konkurrent og så fremdeles indtil der var 5 hunde tilbage. Alle fik en meget grundig beskrivelse af deres hund af den fremragende Match-dommer Susanne Laursen, som skal have stor ros for sin positive og kyndige indsats.

Der er lagt foto fra lejren på galleriet.


Vandprøver og DM i Ulslev den 3. 9. 2016
Danmarks 3 bedste ekvipager med til DM

For første gang i de 10 år, hvor der har været officielle vandprøver i Danmark, var det muligt at arrangere DM.

Vandgruppe Lolland-Falster havde søgt og fået positiv tilbagemelding fra bestyrelsen i NFK om at arrangere DM. Ved DM følges reglerne for Elite klasse. DM bedømmes af to dommere med åben bedømmelse.

Danskejede hunde, der har opnået et godkendt resultat i Elite klasse i 2015 og 2016, kan tilmeldes DM. 3 hunde havde opnået godkendte resultater i løbet af 2016 og kunne således deltage i DM.

Det blev en meget spændende konkurrence med flotte præstationer fra alle 3 hunde. - alle opnåede godkendte prøver! Der viste sig at der tilmed kun var ½ points forskel på nr. 1 og nr. 2, så da prøverne var overstået vidste ingen reelt hvem, der var vinder af DM 2016! Det afsløredes først til præmieoverrækkelsen senere på dagen.

Placeringen blev således:

1. Sanne Andersen med Toto - 162½ point
2. Pia Jensen med Smilla - 162 point
3. Rikke Mahler med CatchMe - 125 point

På billedet ses fra venstre Pia med Smilla, Sanne med Toto og Rikke med CatchMe.

Det var meget dejligt, at der for første gang kunne afholdes DM i vandprøver i Danmark - og med de flotte resultater, der blev præsteret, kan der forventes en ny æra i vandarbejdet.

Mange timers arbejde, tålmodighed, lyst til vandarbejdet og lyst til at samarbejde positivt med sin hund er blot nogle af parametrene for at komme så langt. Indsatsen bag de 3 præstationer er beundringsværdig og vil uden tvivl være til stor inspiration for alle, der brænder for vandarbejdet.

HJERTELIG TILLYKKE


--------------------------------------------------------------------

Der var som tidligere år også vandprøver om lørdagen på Ulslev Familielejr. og her var også fine resultater for de 9 deltagere i VPS og 6 deltagere i VPÅ.

Klik på efterfølgende link for at finde resultater fra prøverne samt Hitliste 2016.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAVINDELEJREN 31. 7. - 2. 8. 2015

Det var 10. gang vi var i Davinde til den traditionelle lejr med vandprøver, træning og masser af samvær med andre vandinteresserede! Der var ialt 24 firbenede og 27 tobenede med på lejren som blev afholdt i dejligt vejr i det skønne naturområde ved Davinde.

Vandprøven fredag eftermiddag/lørdag formiddag forløb rigtig fint. I VPÅ klarede Sanne og Toto sig så flot, at de rykkede op til VPE. Stort tillykke!

Søndag formiddag var der atter vandprøver i Stenværkssøen, som var helt vidunderlig smuk i det stille vejr. Herunder er der et foto fra gruppeafdækningen i VPÅ.

I VPS klarede Sanne med Luna sig så godt, at de opnåede en oprykker til VPÅ. Det er en flot indsats af så ung en hund. Stort tillykke!

Som det ses på 2 af billederne herover har vi en tradition med at smide vand på føreren, der opnår en oprykker. Det er en skik, som vi har "overtaget" fra svenskerne - vi kunne da aldrig finde på sådan noget af os selv!

På siden Vandprøver kan du finde resultatlister for vandprøverne under Davindelejren.

På samme side er også link til en opdateret HitlisteDAVINDELEJREN - TRÆNING

Lørdag formiddag og eftermiddag var der træning med Brigitte Bresson.

Rigitg mange havde haft "motivation og glæde" på ønskesedlen til træningen - og det tog Brigitte alvorligt. Vi fik set, hvordan man kan "belønne" og arbejde med sin hund, så den rigtig gerne vil arbejde med sin hundefører i spændt forventning om, hvad hundeføreren nu finder på! Her viser Brigitte med Ramos, hvordan man skal gøre!

Herunder træner Charlotte med Samson (LB) de første øvelser i at tage rebet og trække båden på land!
Det gik fint!

Herunder venter et par af lejrens yngste deltagere - landseerne Gaya og Gaby på ½ år - på at træne.
De sprang fra båden!

Der var som det fremgår af billederne deltagelse af newfoundlandshunde, landseere og leonbergere i både lejren og til vandprøverne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOMMERUDDANNELSE 6. - 7. 6. 2015

Der var uddannelse til vandprøvedommer for 3 af vore 5 konkurrenceledere/SoR-dommere ved Fårup Sø Camping i weekenden 6. - 7. 6. 2015.

Programmet var meget koncentreret. Lørdag formiddag var der teori på programmet (regler og love).

Lørdag eftermiddag var der praktik i fint vejr med enkelte momenter fra vandprøverne. Her under ses Vibeke og Emmie i gang, mens der dømmes koncentreret i baggrunden. Under praktikken var der lumske "fejl", som kursisterne skulle opdage, - f.eks. en hundefører der var mødt op uden vest på og en hundefører som gav godbidder til sin hund inde på prøveområdet! Ja en af deltagerne havde endda glemt at tage snoren af sin hund!

Under den efterfølgende evaluering af bedømmelserne lørdag stak Saga - nysgerrig som sædvanlig - hovedet op for at se hvad der foregik inde i hytten!

Søndagens praktik var HELE prøver med alle momenter. Atter stillede hundeførere med deres hunde og figuranter op og hjalp med praktikken! Første ekvipage var Rikke med CatchMe i Åben klasse.

Over middag søndag var der kundskabsprøve - som gik godt for de 3 kursister, så nu er de alle klar til 2 x elevtjeneste og 1 x aspiranttjeneste! Der var en imponerende og flot indsats de 3 kursister ydede - koncentrationen fremgår af billedet herunder - fra venstre Pia, Sanne og Troels!

Der var mange der havde tilbudt at hjælpe, så undervisere og kursister kunne koncentrere sig ene og alene om selve kurset. Tusind tak til Anders, vores "madmor", for indkøb og madlavning under kurset, til Lisbeth for kortadministration, figurantarbejde, opvask og gulvvask m.m. og til Lone for videooptagelser m.m.
Tusind tak også til alle hundeførerne og figuranterne - nogle kom langt fra - for at være med til praktikken.


Tak for en dejlig weekend med et fantastisk engagement fra alle, der var med - her et sidste billede fra søndagens frokost.

Mvh. De 3 gamle dommere
Newfoundlandklubben i Danmark - VANDTRÆNING • mail@newfclub-vand.dk