A K T U E L T - se længere nede på siden vedr. tidligere aktiviteter

Indbydelse til vandlejr

Region Midt og Vestjylland afholder vandlejr d. 17. - 19. maj 2019. Arrangementet kommer til at foregå på Humlum Fiskerleje og Camping. Der vil være hygge/træning d. 17. maj og vandprøver både d. 18. og 19. maj. Fredag og lørdag vil der være fællesspisning om aftenen. Vi håber også på fælles morgenmad.

Det vil være muligt at campere på campingpladsen for 207 kr. for to personer for 2 nætter. 40 kr. for børn pr. overnatning.

Det er muligt at leje en campingvogn fra fredag – søndag for 1000 kr. eller torsdag – søndag for 1400 kr. Campingvognen vil være opstillet ved ankomsten. OBS! I disse campingvogne og fortelte, må hunde kun befinde sig i et bur i forteltet.

Bestilling af pladsreservation: 97 86 13 04
Bestilling af lejet campingvogn: 22 30 66 53

Mvh. Region midt og Vestjylland
Rikke Johannesen, 29 84 34 03 & Boanna Frølund, 60 61 96 77

Flere oplysninger kommer og løbende. Du/I kan følg med på facebook siden: Newfoundland Region Midt og Vestjylland

---------------------------------------------------------

EKSTRA MANGE SoR-prøver i år - ialt 28!

Den 21. 10. 2018 blev endnu 2 SoR-prøver aflagt, denne gang i Himmelsøen nær Roskilde.

Det var SoR-prøve nr. 27 og 28 i år. De sidste år har der være flere og flere SoR-prøver, men i år slår vi rekorden mht. antal SoR-prøver.

19 SoR-prøver i 2016
20 SoR-prøver i 2017
28 SoR-prøver i 2018.


SoR-emblem til alle SoR-hundene

13. 9. 2018

Vi har været så heldige at få sponsoreret 250 stk. fine emaljerede pins til førere til hunde, der har bestået SoR-prøven. Emblemet er 2,5 x 3 cm stort.

Denne flotte gave har vi modtaget fra en anonym sponsor. Vedkommende skriver i sin begrundelse for gaven at "ideen med et emblem var at tydeliggøre en person, som deltog aktivt i vandarbejdet". Desuden er sponsoren meget begejstret for det fællesskab, der danner grundlaget for vandarbejdet, og deler vores glæde ved at se de store hunde svømme og arbejde i vand.

Vi har fået frie hænder til at dele emblemerne ud og synes at alle, som har taget SoR-prøve med deres hund siden 2003, skal have mulighed for at få dette fine emblem.

I øjeblikket er der 180 hunde på vores resultatliste over SoR-hunde. Men den enkelte fører kan kun modtage 1 emblem, også selv om vedkommende har haft flere hunde til SoR-prøve gennem årene.

Vi er glade for den fine støtte til vores arbejde, og at det netop ikke er de hunde, der går til vandprøver og i den anledning vinder præmier m.m., der får gaven, men at det er det, som er grundlaget for vandarbejdet, nemlig at tage en Svømme-og Redningsprøve, der bliver belønnet.

I første omgang skal henvendelse ske til mail@newfclub-vand.dk hvis du er interesseret i at få udleveret et emblem.

Fremover vil emblemerne blive udleveret sammen med SoR-rosetterne i forbindelse med aflæggelse af SoR-prøver. Vandudvalgets kontaktperson for rosetter Peter Bo Hansen vil sørge for at formidle emblemerne til SoR-dommerne.


--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

REVISION AF VANDPRØVEREGLER

Et udvalg bestående af Dorthe Helsby, Søren L. Rasmussen, Pia Jensen, Poul Erik Rise og Anders Andersen er gået i gang med at revidere vore Vandprøveregler.

Udvalget arbejder hen mod revision af reglerne, således de er klar til at blive taget i brug til sæsonstart 2019.

Der er afholdt møde følgende datoer
20. 3. 2018 på Skype
24. 4. 2018 på Skype
24. 5. 2018 på Skype
29. 7. 2018 hos Søren L. Rasmussen fra 10-17 på adressen Mælkevej 1, Korsør

Næste møde finder sted i nærheden af Korsør den 8. 9. 2018 kl. 10.00.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TIDLIGERE AKTIVITETER:

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DM og vandprøver i Korsør 29. 9. 2018

Vandgruppe Sjælland Midt stod som arrangør for både Danske Mesterskaber i vandprøver samt officielle vandprøver på Flådestation Korsør.

Der var 5 ekvipager i DM og til de officielle vandprøver stillede 1 ekvipage i VPE og 6 ekvipager i VPS.

Dansk Mester blev Anders med Nala, nr. 2 blev Pia med Smilla, nr. 3 blev Sanne med Toto, nr. 4 blev Søren med Aika og nr. 5 blev Rikke med CatchMe.

Se resultaterne fra prøven her.

Der er også lavet en opdatering af Hitlisten.


Vandprøve i Humlum - 23. 9. 2018

Vandgruppe Jylland Midt Øst og Midt Vest afholdt vandprøve i Humlum den 23. 9. 2018.

Vandprøven arrangeredes for at give hundeførerne mulighed for en generalprøve inden DM i Korsør.

Se resultaterne fra prøven her.

Der er også lavet en opdatering af Hitlisten.


--------------------------------------------------------------------- - ---------------------------------------------------------------------

Sidste nyt fra Norge - 23. 9. 2018

Anders og Nala var til vandprøve i Bergen ved Helleneset (i havet) i weekenden 22. - 23. 9. 2018 og fik 190 point lørdag og 221,5 point søndag.

Det sidste resultat er et CERT, og derfor har Anders nu søgt om at blive Norsk Vandprøve Champion. Norsk Kennel Klub har godkendt championatet den 6. 11. 2018.

Med championater fra Danmark, Sverige og Norge i rygsækken kan Anders også søge om Nordisk Vandprøve Championat.

Så vidt vides er det kun Johanne Andersson fra Finland, der tidligere har opnået Nordisk Vandprøve Championat med sine to hunde Blondi og Venda. Anders skriver sig hermed ind blandt de mest dygtige hundeførere i Norden.

Hjertelig tillykke til Anders og Nala.


ULSLEV FAMILIELEJR 31. 8 - 2. 9. 2018

Region Sjælland Syd og Lolland-Falster og Vandgruppe Lolland-Falster arrangerede familielejr med vandprøver om lørdagen i Nr. Vedby grusgrav. Der var hundematch om søndagen.

Lejren forløb i dejlig solskin. Ryste- sammen gå-tur allerede fredag eftermiddag. Lotteri på svensk lørdag aften var der også.

Måske er der nogen, der har lidt billeder til et fotogalleri????

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er også opdateret - se her.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lisa blev kåret til årets Vandnewf

4. 8. 2018 overgav Mette Krohn Vandnewfpokalen til Lisa Christensen.

I år har indstillingerne til Vandnewf pokalen været vurderet af Anders Andersen, Søren L. Rasmussen og Mette Krohn - og de fandt frem til en værdig modtager af pokalen, nemlig Lisa Christensen. Se i modsatte kolonne, hvad Mette sagde i forbindelse med overrækkelsen.

Det var 9. gang uddelingen fandt sted på Davindlejren. Se hvem der er hædret gennem årene her.


Årets Vandnewf 2018

"Nu skal vi have uddelt en æresfuld og vigtig pokal.

Pokalen til årets vandnewf 2018, som skal gå til af de mere stille eksistenser blandt vandfolket. (Ikke nødvendigvis nemt at finde en sådan). Personen har gennem flere år deltaget aktivt i vandarbejdet både i egen vandgruppe og på landsplan.

Startet med bestået SoR-prøve i 2011 i Davinde, ventede med 1. startprøve til 2012 og selvom resultaterne ikke altid har været helt fantastiske, så er der blevet trænet, øvet og kørt rundt med den lille bil og den store hund, for at deltage i vandprøver over snart hele landet.

Endelig i 2014 så vi den mest fantastiske oprykning til åben klasse, 198½ point. Helt outstanding og hverken før eller siden overgået. Fortsat arbejde til vandprøver og lejre, samt uddanner sig som figurant og stiller naturligvis også op til dette. Vandhundenes hitliste indførtes i 2013 og der har de altid været i top 10.

Karrieren med hund i vandet afløses af uddannelse til konkurrenceleder/SoR-dommer i 2016, hvorefter denne vigtige funktion passes til punkt og prikke, altid godt forberedt på, at give deltagerne en god og fair konkurrence. Samtidig bliver nye aktiviteter udforsket med ”den gamle hund” og selvfølgelig med samme omhu og engagement som de tidligere deltog i vandet.

Lisa Christensen, selvfølgelig, stort tillykke med en absolut velfortjent hyldest. Som person lidt forsigtig og tilbageholdende, pligtopfyldende og engageret, men tag ikke fejl af det stille ydre, tungen kan være skarp og tanken er hurtig.   Vi har heldigvis stadig stor glæde af Lisa til prøver, vandlejre og på træningsstederne, og mon ikke hun vender tilbage i vandet med en ny lille hund engang.

Et kæmpestort og velfortjent tillykke til Lisa."


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ny Dansk Vandprøve Champion DKVPCH 4. 8. 2018

Ved vandprøverne i Davinde den 4. 8. 2018 fik newfoundland Aika (Aika Slays The Dragon) sammen med sin fører Søren L. Rasmussen cert nr. 3.

Foto Pilevadgaard

Det første cert blev taget i Fårup sø ved den sidste vandprøve i 2017. Andet cert blev taget på Flådestation Korsør i begyndelsen af juni i år.

Det er flot klaret af Aika og Søren, som efter deres oprykker fra Åben klasse kun har deltaget i 4 vandprøver i Elite klasse og altså opnået cert i de 3 af disse vandprøver!

Championatet blev godkendt af DKK den 21. 8. 2018.


VANDLEJR I DAVINDE 3. - 5. 8. 2018

Vandgruppe Fyn arrangerede vandlejr med vandprøver om lørdagen i Davinde.

Foruden morgenmad inkluderet i prisen for deltagelse i lejren, var der tilbud om buffet og smørrebrød fredag og lørdag aften. Fotoet er fra fredag aften, hvor smørrebrødet blev en god start på lejren for deltagerne.

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er også opdateret - se her.

Der er lavet fotogalleri fra lejren - se her.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SVENSK VATTENPROV CHAMPION SEVPCH nr. 2

10. 7. 2018 - Anders Andersen og newfoundland Nala (Moonshinelover's Ice Queen Nala) gjorde det igen. I Sverige i Hjälmsjön ved Örkelljunga - ved deres allerførste svenske vandprøve efter at de var blevet DKVPCH - fik Nala et fint CERT.

Nala og Anders er den anden danske ekvipage, der har opnået et svensk championat. Første danske ekvipage var Smilla (Moonshinelover's Zip Code Smilla) og Pia Jensen, som i 2016 blev SEVPCH.

Svenska Kennel Klubben har godkendt resultatet den 23. 8. 2018.

"Hun gjorde det igen", som Anders skrev på Facebook. - Det er en helt igennem fantastisk præstation, som vi ønsker tillykke med!

NY Dansk Vandprøve Champion DKVPCH
23. 6. 2018

Ved vandprøverne i Nyborg lørdag den 23. 6. 2018 fik newfoundland Nala (Moonshinelover's Ice Queen Nala) sammen med sin fører Anders Andersen cert nr. 3.

Anders og Nala

Det første cert blev taget i Davinde i august 2017 og dernæst fulgte et cert i Flådestation Korsør først i juni 2018 og det sidste kom så i hus her lørdag den 23. 6. 2018 i Nyborg.

Det er dejligt, at der atter kom et Dansk Vandprøve Championat, faktisk er det mere end 2 år siden vi fik det første danske DKVPCK. Se alle de 7 opnåede DKVPCH her.

Nala er således den anden danskeejede newfoundland som har opnået et championat. Indsatsen er imponerende i betragtning af, at hun kun er knapt 3½ år gammel. Alle certer er opnået med en meget stabil præstation.

Resultatet blev godkendt af DKK den 27. 6. 2018.

Vi ønsker hjertelig tillykke til Anders og Nala!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BIATHLON OG VANDPRØVER til Gold Cup 2018

Gold Cup fandt sted i uge 29 i Korsør på Storebælt Camping og Feriecenter.

Der var vandprøver og Biathlon fredag den 20. og lørdag den 21. juli 2018. Boanna og Boas klarede sig flot i VPS lørdag den 21. juli og fik en oprykker til VPÅ.

Her kan du se resultaterne fra
Biathlon 2018 og Vandprøver 2018 samt Hitliste 2018.


VANDPRØVER NYBORG 23. 6. 2018

Vandgruppe FYn arrangerede vandprøver ved det gamle færgeleje i Nyborg lørdag den 23. 6. 2018.

Her er Stine rigtig glad for at Mo bringer båden flot til land i VPS.

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er opså opdateret - se her.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nye vejledninger til officials og arrangører af vandprøver

Der har efter tilmelding kan foregå på Hundeweb været brug for en opdatering af nogle af vore dokumenter vedr. afholdelse af vandprøver.

Vandudvalget har pr. 22. 6. 2018 godkendt følgende 3 skrivelser i nye udgaver:

Du kan finde de 3 dokumenter ved at trykke på linkene ovenfor.

Bemærk

- at man ikke længere behøver at sende Resultatlister til SoR-prøver ind mere, det er nok at indsende Dommerprotokollen til hjemmesiden og til registrering på Hundeweb.

- at der stadig kan tages "spontane" SoR-prøver til træning.

- at der fremover er mulighed for at servere frokost/sandwich og drikkevarer for alle til en vandprøve medvirkende officials inklusive sekretæren.

Officials 23. 6. 2018


HUNDEWEB

Alle vandprøver i 2018 er oprettet på Hundeweb, og tilmelding til de enkelte prøver skal fremover foregå her. Er du ikke allerede logget ind på Hundeweb skal du oprette dig som ny bruger under "Log ind". Brug dette link til at finde Hundeweb.

Herefter kan du under

"Tilmeldinger" finde "Prøver og andre aktiviteter",

hvor du skal angive

"Arrangør" som Newfoundlandklubben i Danmark
(skroll ned i første rubrik)

og i "Type" finder du Vandprøve (newfoundland)
(igen ved at skrolle)

hvorefter du kan trykke på SØG og alle klubbens vandprøver i 2018 dukker frem.

Du kan nu gennemføre din tilmelding til den/de ønskede vandprøver.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FIGURANTKURSUS HUMLUM 9. juni 2018

6 glade hundemennesker havde valgt at tage figurantkursus i Humlum.

Instruktører på kurset var Sanne Andersen og Anders Andersen.

Vi startede dagen med morgenmad og teoridelen. Alle var meget nysgerrig og tog alt stoffet til sig.

Efter frokost tog vi våddragt på, hvor figuranterne skulle ud og prøve teori i praksis. Alle var meget åbne og ville straks i gang. Anders tog sig af roningen, mens Sanne tog af sig apport, og af at måle afstand.

Bagefter havde vi nogle skønne hunde, som vi skulle være figuranter for, for at prøve tingene af.

Alle figuranterne fik prøvet de forskellige øvelser og fandt på den måde ud af, hvilken figurant de ville uddanne sig til.

Alle havde en rigtig hyggelig og lærerig dag.

Her er Jens og Helle igang med hente båd i VPS.

Man lærer meget ved at følge med i hvad de øvrige kursister laver. Her holder Stine og Rikke opmærksomt øje med situationen ovenfor.

VANDPRØVER HUMLUM 10. 6. 2018

De 6 figuranter skulle have deres elevtjeneste. Der var to nye figuranter på elite klasse og åben klasse. Startklasse havde vi delt op i to for at få alle figuranterne igennem elevtjenesten. Her havde vi 2 figuranter på del 1, og 2 figuranter på del 2. Alle figuranter gjorde deres arbejde til UG og bestod naturligvis deres elevtjeneste.

Stort tillykke til de nye figuranter (fra venstre): Bjørn Steiner, Boanna Frølund, Stine Kappel, Jens Juul, Rikke Johannesen og Helle Eriksen.

Dommere: Lis & Ole Døssing

Konkurrenceledere: Sanne Andersen & Troels Agerbo

Vi takker rigtig mange gange for en dejlig weekend. Tak til alle de mennesker, som ville hjælpe os.

Med venlig hilsen
Newfoundlandklubben Region Midt- og Vestjylland, 13. 6. 2018 

Her er de nye figuranter samt praktikanten Jacob - nr. 2 fra højre.

Desværre blev der kraftig regn under de sidste 12 vandprøver. Her er Coco til sin første VPS, hvor han uden problemer trækker båden helt op på land. Flot klaret!

Resultater fra vandprøverne kan du finde her.

Hitlisten er opså opdateret - se her.

Fotogalleriet er opdateret med et album fra kursus og VP - se her


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resultatlister og Hitlister
fra vandprøverne på Flådestation Korsør i weekenden 1. - 3. juni 2018

Her kan du finde resultaterne fra vandprøverne i Korsør.

Her kan du finde den opdaterede udgave af Hitliste 2018


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FEJRING AF HITLISTEHUNDE OG DM-VINDER 

På Vinterspecialudstillingen i Nyborg blev der 27. 1. 2018 uddelt medaljer til de 3 øverste hunde på Hitliste for Vandhunde 2017 samt rosende omtale af årets vinder i Dansk Mesterskab for vandprøve 2017,

Efter dagens udstilling var det tid til uddeling af årsmedaljer til de smukkeste udstillingshunde, avlshunde m.m. i 2017, - og der var også medaljer til vandhundene.

De dygtigste vandhunde i 2017 i følge Hitlisten:
1. Moonshielover's Ice Queen Nala og Anders Andersen
2. Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen
3. Simply The Best V. D. Wässernach/Toto og Sanne Andersen
Her kan du se pointene for alle 22 hunde på Hitlisten 2017.

DM-vinder 2017:
Moonshinelover's Zip Code Smilla og Pia Jensen
blev også hædret på Vinterspecialudstillingen.

REPARATION AF VÅDDRAGT - 27. 1. 2018

Sanne og Lisbeth havde sat hinanden stævne på Vinterspecialeudstillingen i Nyborg for at reparere våddragter. Tilbuddet om at få kyndig hjælp til at reparerere våddragterne var slået op for alle. Desuden var temaet for udstillingen "VAND", hvilket kunne ses af et lille tableau med 4 redningskranse samt gummebåden fra Vandgruppe Fyn.

Der var nok at tage fat på, især Lisbeths dragt havde mange huller, der alle blev repareret.

Sanne i gang med at sy og lime en våddragt.

Lisbeth er glad - hun er næsten færdig med alle hullerne - næste sæson starter uden at få vand direkte ind på kroppen!


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------DM i Fårup Sø den 16. 9. 2017

Arrangementet blev afholdt på Fårup Sø Camping’s strandbred, Fårupvej 58, DK-7300 Jelling.

DM blev en skarp konkurrence mellem de 4 kvalificerede:

  • Toto, sidste års Danmarksmester,
  • CathchMe, som netop forrige weekend lavede sit flotteste resultat i Elite klasse nogensinde,
  • Smilla, den eneste danske hund som har opnået den svære titel Dansk Vandprøve Champion.
  • samt Nala, feltets yngste hund, som med kun  2½ måned i Elite klasse både har nået at kvalificere sig til DM, fået sit første cert og fastholde 1. pladsen  på den danske vandhitliste.

Det var en spændende konkurrence med flot arbejde af både hunde og førere. Niveauet var blevet noget højere end ved sidste års DM i Ulslev. Og allerede nu er 4 hunde kvalificerede til at deltage i DM i 2018, nemlig Smilla, Nala, Toto og Aika. Det lover godt for en flot sæson i 2018!Der er lavet et album under fotogalleri med nogle af dagens begivenheder.

Resultatlisterne er opdaterede - se Vandprøver 2017

Ligeledes er årets endelige resultat opgjort på Hitliste 2017

Det blev Pia og Smilla, der blev nr. 1 med 208 point/cert og vandt den flotte guldroset. Stort tillykke med det fine resultat!

Sølvrosetten måtte deles af far og datter. Anders/Nala og Sanne/Toto fik samme point, nemlig 178,5 og dermed en samlet andenplads til DM.

4. pladsen gik til Rikke og CathcMe, som her klarer spring og bugsering af båd i fin stil.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandprøver i Fårup Sø den 16. 9. 2017

I Elite klasse, Åben klasse og Startklasse deltog hunde på alle niveauer, og her var der rig mulighed for at se, hvordan forskellige typer hunde kan deltage i vandarbejdet og på hver sin måde opnå flotte resultater.

Det var også en fin lejlighed til at se, hvordan newf’ens og landseerens naturlige instinkter for livredning kan udbygges til et flot samarbejde mellem hund og fører.

I Åben klasse placerede Mini sig på 1. pladsen blandt 3 deltagere. Her er han på vej op til Rikke med apporten.

I Elite klasse var der kun 2 deltagere, men til gengæld var begge ekvipager meget dygtige.

Vinder blev Søren og Aika med 226 point og et cert. Det var en imponerende indsats, der blev ydet, og det bliver spændende at følge de to fremover. Desværre var de netop rykket op i Elite klasse ved vandprøven i Ulslev og nåede derfor ikke at kvalificere sig til DM i år, men det er de til gengæld allerede til DM i 2018!

Andenpladsen gik til Marika Koski med landseeren Grafika. De var taget den lange vej fra Finland for at være med til vandprøverne.

Marika deltog også i SoR og blev nr. 1 i VPS med sin yngre landseer Gilda.


Jubilæumsbogen er i handlen

Alle de fine hunde, der har taget SoR-prøver og er blevet champion i perioden 2007 - 2016, og hvis ejere har indsendt foto og oplysninger om hundene, er med i Jubilæumsbogen.
Den kan købes hos Birthe Møller Hansen - la.bella@hansen.mail.dk

Jubileebook has been published

Photos of all dogs that have become champions or passed the SoR test with succes from 2007-2016 has been published in the book above. You can buy the book at Birthe Møller Hansen - la.bella@hansen.mail.dk


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandlejr i Davinde 4. - 6. 8. 2017
arrangeret af Vandgruppe Jylland Syd og Vandgruppe Fyn

Så har vi været på vandlejr i Davinde. En rigtig vandlejr med megastore vandpytter.

En stor glæde at se 27 tobenede og 23 firbenede vandhunde. Vejret var afvekslende med en del blæst, sol og skyer, blå himmel og styrtende regn, normal dansk sommer, men meget koncentreret, når det hele skal fyres af på en weekend.

Opstilling af pladsen gik rigtig godt, med de forhindringer der nu er, ved omdannelse af bar mark til en femstjernet campingplads. De fleste nåede endog at komme til og i vandet med hundene, prøveområder blev gået efter og de sidste sager kom på plads, inden der blev tid til den fælles aftensmad og samling. En lang dag ender med en stille nat, hvor hundenes monotone snorken er den eneste lyd, der bryder stilheden.

Lørdag tidligt op til fælles morgenbord og klargøring til vandprøverne hvor der var tilmeldt 12 hunde. En prøve der startede i det flotteste vejr, vi kunne ønske os, og fik en snert af regn efter frokosten. Jeg mindes en konkurrenceleder, der pludseligt forlod området, og hunde der blev meget våde, inden de havde rørt vandkanten.

Flotte resultater blev der lavet og prøverne blev afholdt efter tidsplanen (godt arbejde af officials). Alle klasser fik godkendte point og med det niveau, der er lagt, kan det ikke vare længe før vi ser flere oprykninger. Specielt glæder jeg mig til at se mere til Saga og Lisbeth, en helt ny ekvipage, der kan nå meget langt.

Efter prøverne blev der afholdt vandudvalgsmøde, og resten hyggede sig på pladsen eller ved vandet. Små ny vandhunde kom frem og hvor har vi meget at glæde os til, der er potentiale i dem alle.

Så blev det tid til et af de nye tiltag, helstegt pattegris på grillen, men mens den blev færdig skulle der uddeles præmier og resultater. Lisa viste igen, at hun er en vandhund og bad startklassen stille op i endnu en regnbyge, så alle fik vand i år. Øvrige klasser slap for unødvendigt vandbad.

Hyggeligt med gæsterne der indfandt sig i løbet af dagen og aftenen, dejligt at se folk komme langvejs fra for at bidrage med godt selskab

Kåring af årets vandnewf blev foretaget Søren L. Rasmussen, der overrakte Mette Krohn pokalen som bevis på at hun nu er indlemmet i en eksklusiv kreds af personer, der har gjort en ekstraordinær indsats for vandarbejdet i Danmark.

Søndag morgen var lidt mere stille, men lidt kaffe mm. fik liv i lejren. Hunde og mennesker havde mange gøremål, nogle skulle i vandet og lære fiduserne af de bedste (det er os alle, når vi giver den viden fra os, vi hver især besidder), andre var i gang med oprydning og nedpakning. Efter frokost og evaluering af årets lejr truede skyerne igen. Men lejren blev ryddet, der blev gjort rent og borde og bænke stillet på plads i tørvejr.

En stor tak til alle for en dejlig weekend og et godt samarbejde om arrangementet. Særlig tak til Sanne, Peter og Ulla for jeres indsats for, at brikkerne faldt på plads, efterhånden som tiden skred frem.

På gensyn den 3. – 5. august 2018 i Davinde, hvor Vandgruppe Fyn vil stå for lejren, hvis alle giver en hånd med de praktiske gøremål!

Mange hilsner fra Anders
9. 8. 2017


Resultaterne fra vandprøverne den 5. 8. 2017 kan du finde her Vandprøver 2017.

Hitlisten er også opdateret efter Davinde - se Hitliste 2017.Maja, Chloe og Zip hilser på hinanden midt i vandpytterne.

Lisbeth og Saga - en ny ekvipage i VPS!

VPE i styrtregn - alle deltagere gør klar til gruppeafdækning.

Lisa er klar til præmieoverrækkelse i VPS og VPÅ - atter styrtregn!

Aftenens grillmenu var denne lille pattegris!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VANDPRØVER GOLD CUP 2017

Vandprøverne er for alle 3 racer, nemlig landseer, leonberger og newfoundland. Der var desværre ingen landseere eller leonbergere med til vandprøverne til Gold Cup i år.

Gold Cup 2017 arrangeredes af Newfoundlandklubben i dagene 18. - 24. juli 2017.

TVFYN var på pletten og lavede en fin reportage med Stine og Mo fra vandprøverne - se selv nærmere her.

Resultatlisterne for vandprøverne til Gold Cup kan ses her
Vandprøver 2017

Hitlisten er også opdateret efter Gold Cup - se Hitliste 2017.

BIATHLON GOLD CUP 2017

Biathlon er kun for newfoundland.

Vandudvalget er arrangør for både biathlon og vandprøver.

Torsdag eftermidag var alle 8 deltagere gennem en speciel udgave af SoR-prøverne, hvor der blev lavet pointberegning alt efter hundens indsats.

Eksteriørdommer Susanne Laursen gjorde en excelent indsats med eksteriørbedømmelserne fredag aften.

Det samlede resultat af SoR-prøverne og eksteriørbedømmelserne kan ses her Biathlon 2017.--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandweekend i Korsør 9. - 11. 6. 2017
Referat fra Vandgruppe Sjælland Midt

I weekenden dannede Flådestation Korsør atter rammen om vores Vandarrangement. Igen havde vi slået lejr på Boeslunde campingplads som har vist sig som det helt perfekte sted at være for os og vores dejlige hunde. Denne gang havde vi fået opsat et stort fællestelt, hvor vi kunne mødes til fælles morgenmad og fælles grill til aftensmad både fredag og lørdag. Det betød også at vi kunne gennemføre lotteri og få afsat nogen af vores mange sponsorpræmier. 

Vi startede fredag med en walk and talk gåtur i den nærliggende skov. Det var rigtig hyggeligt at mødes med alle igen efter den lange vinterpause.

Fredag aften var grillmestrene i gang!

Lørdag stod den på vandtræning og førstehjælp ved hjælp af en hjertestarter på Flådestation Korsør med Søren som instruktør.

Efter frokost havde vi en festlig konkurrence i førstehjælp, hvor vi to og to skulle hente en dummy fra båden ude i vandet – redde hans liv – og dernæst kaste sten efter tomme dåser….. - på tid. Der blev sandelig kæmpet godt og energisk på alle hold.Søren havde også arrangeret at vi alle kunne komme på en rundvisning på en af de store fregatter. Det var super spændende og mange tak for den helt særlige oplevelse.

Søndag gennemførte vi vandprøver med 12 startende fordelt i alle klasser. Til sidst gennemførte vi en 0-klasse for de hunde som ikke kan deltage i den officielle del, så alle havde mulighed for at være med om søndagen også.

Til stede ved vandprøverne var også fotograf Martin Wacherhausen - her er hans fine foto af Mille med apporten. Øvrige foto er taget af vandweekendens deltagere.

Lige inden præmieoverrækkelsen fik vi besøg af en helikopter som insisterede på at lande midt i vores vandarrangement. Så blev alt ryddet til ære for dem og vi stillede os i venteposition og fik os en på opleveren, da den store helikopter landede og lidt efter fløj igen.

Til sidst blev der uddelt præmier fra vores sponsorer. Til dem vil Vandgruppen Sjælland Midt gerne sende en stor tak.

På vegne af Vandgruppe Sjælland Midt
Dorthe Helsby, 7. 7. 2017

Se resultaterne af vandprøverne for de 12 deltagere her.

Se fotogalleriet for at se flere billeder fra Vandweekenden.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vandgruppe Sjælland Midt
Introdag 13. 5. 2017

Vi havde en fantastisk Introdag som forløb helt utrolig fint. Der kom desværre ikke så mange besøgende, som vi havde håbet på. Men de der kom var til gengæld meget engageret, og de havde nogle meget vandglade hunde med! Så måske vi snart ser nogle nye medlemmer i vandgruppen i år. Det vil være dejligt.

Hertil fik vi også besøg af 4 bestyrelsesmedlemmer fra DKK.

Vi bød på kaffe og kage og efter lidt indledende introduktion lavede vi en flot opvisning, hvor vi præsenterede de enkelte elementer og øvelser i Vandarbejdet på både begynder- og øvede niveau. Det gjorde tydeligt indtryk og virkede også ret imponerende.

Herefter fik de besøgende lejlighed til at prøve nogen af de forskellige lege og øvelser, mens vi hjalp alle igennem det. Det viste sig at være en rigtig god måde at gøre det på.

Så alt i alt et vældig godt arrangement og DKK takkede af med at de meget gerne vil komme til vores arrangement i Korsør i juni og lave en artikel til Hunden.

Dorthe Helsby, 16. 5. 2017

Indledende introduktion - yderst til højre de 4 bestyrelsesmedlemmer fra DKK - fra venstre formand i DKK Jørgen Hindse, sekretær i Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Jens Heine, kasserer i DKK og formand i Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Henrik Johansen samt medlem af Udvalget for drivende og apporterende jagthunde Torben Poulsen.

NB. Godkendelse af Vandprøveregler, indberetning af prøveresultater m.m. hører under Udvalget for drivende og apporterende jagthunde i DKK.
"Velkommen til Introdag i Vandgruppe Sjælland Midt!"

Aika viser spring fra båd efter en tabt åre.

Aika bugserer Søren i land ved at gribe om håndleddet.

Bjørn introducerer båden til en ny vandglad newfoundlandshund Emma.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FÆLLES LANDTRÆNING 17. 4. 2017

2. påskedag var 10 hunde og deres førere samlet til fælles træning ved Vejle. Det dejlige område ved PH-Vejle lagde baner til arrangementet, som om formiddagen bød på træning med apport og fremadsendelse og sporøvelser med oplæg fra Poul Erik efter frokost.

Som traditionen er fra vandtræningen var alle i sving under træningen, dvs. det at være figurant, var også en del af øvelserne.

Der var dejlig frokost midt mellem de 2 træningspas og dagen afsluttedes med kaffe og kage på den overdækkede terasse netop som regnen var ved at indfilde sig.

Til frokost fik vi fint besøg af Hanne og Maria med Teddy 8 uger - dejligt med en kommende vandhund!

Tak til Sanne for planlægning af træningen og til Anders for en dejlig frokost.

Tak også til Kimmie, der netop var fyldt 9 år. Hun (og Lisa) havde dejlig brunsviger med!

Vibeke med Gaya, der lige er klar til at gå i gang.

Poul Erik var figurant for Saga!
Det gjaldt om at få det lange ben foran!

Anders instruerer Peter med Skipper i apportøvelsen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ULSLEV FAMILIELEJR
i weekenden 2. - 4. september 2016

Igen i år blev Ulslev Familielejr en fantastisk og meget hyggelig oplevelse. Der var som sædvanligt stort fremmøde og dejlige aktiviteter både i de hyggelige omgivelser på Ulslev Strandcamping og ved grusgravsøen i Nr. Vedby. Vandgruppe Lolland-Falster havde lavet et flot program for dagene.

Allerede fredag eftermiddag var der orienteringsløb. Ovenfor ses deltagerne, der er ved at samles inden o-løbet.

Lørdag morgen var der fælles morgenmad - alle deltog selv om der denne gang blev opkrævet et mindre beløb for det. Også dejligt med en lille morgenkrammer af gavstrikken Lærke. Dernæst tog alle vandhundene til grusgravsøen ved Nr. Alslev for at deltage i vandprøver og DM.

Både fredag og lørdag aften var den store grill sat op og alle hyggede sig med at spise sammen i fællesteltet.

Aftenens højdepunkt lørdag var "lotteri på svensk" - noget alle synes er sjovt og hyggeligt.

Søndag formiddag var der Hundematch. Efter specielle regler stillede hundene 2 og 2 mod hinanden, nogle "gik videre" mod en ny konkurrent og så fremdeles indtil der var 5 hunde tilbage. Alle fik en meget grundig beskrivelse af deres hund af den fremragende Match-dommer Susanne Laursen, som skal have stor ros for sin positive og kyndige indsats.

Der er lagt foto fra lejren på galleriet.


Vandprøver og DM i Ulslev den 3. 9. 2016
Danmarks 3 bedste ekvipager med til DM

For første gang i de 10 år, hvor der har været officielle vandprøver i Danmark, var det muligt at arrangere DM.

Vandgruppe Lolland-Falster havde søgt og fået positiv tilbagemelding fra bestyrelsen i NFK om at arrangere DM. Ved DM følges reglerne for Elite klasse. DM bedømmes af to dommere med åben bedømmelse.

Danskejede hunde, der har opnået et godkendt resultat i Elite klasse i 2015 og 2016, kan tilmeldes DM. 3 hunde havde opnået godkendte resultater i løbet af 2016 og kunne således deltage i DM.

Det blev en meget spændende konkurrence med flotte præstationer fra alle 3 hunde. - alle opnåede godkendte prøver! Der viste sig at der tilmed kun var ½ points forskel på nr. 1 og nr. 2, så da prøverne var overstået vidste ingen reelt hvem, der var vinder af DM 2016! Det afsløredes først til præmieoverrækkelsen senere på dagen.

Placeringen blev således:

1. Sanne Andersen med Toto - 162½ point
2. Pia Jensen med Smilla - 162 point
3. Rikke Mahler med CatchMe - 125 point

På billedet ses fra venstre Pia med Smilla, Sanne med Toto og Rikke med CatchMe.

Det var meget dejligt, at der for første gang kunne afholdes DM i vandprøver i Danmark - og med de flotte resultater, der blev præsteret, kan der forventes en ny æra i vandarbejdet.

Mange timers arbejde, tålmodighed, lyst til vandarbejdet og lyst til at samarbejde positivt med sin hund er blot nogle af parametrene for at komme så langt. Indsatsen bag de 3 præstationer er beundringsværdig og vil uden tvivl være til stor inspiration for alle, der brænder for vandarbejdet.

HJERTELIG TILLYKKE


--------------------------------------------------------------------

Der var som tidligere år også vandprøver om lørdagen på Ulslev Familielejr. og her var også fine resultater for de 9 deltagere i VPS og 6 deltagere i VPÅ.

Klik på efterfølgende link for at finde resultater fra prøverne samt Hitliste 2016.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DAVINDELEJREN 31. 7. - 2. 8. 2015

Det var 10. gang vi var i Davinde til den traditionelle lejr med vandprøver, træning og masser af samvær med andre vandinteresserede! Der var ialt 24 firbenede og 27 tobenede med på lejren som blev afholdt i dejligt vejr i det skønne naturområde ved Davinde.

Vandprøven fredag eftermiddag/lørdag formiddag forløb rigtig fint. I VPÅ klarede Sanne og Toto sig så flot, at de rykkede op til VPE. Stort tillykke!

Søndag formiddag var der atter vandprøver i Stenværkssøen, som var helt vidunderlig smuk i det stille vejr. Herunder er der et foto fra gruppeafdækningen i VPÅ.

I VPS klarede Sanne med Luna sig så godt, at de opnåede en oprykker til VPÅ. Det er en flot indsats af så ung en hund. Stort tillykke!

Som det ses på 2 af billederne herover har vi en tradition med at smide vand på føreren, der opnår en oprykker. Det er en skik, som vi har "overtaget" fra svenskerne - vi kunne da aldrig finde på sådan noget af os selv!

På siden Vandprøver kan du finde resultatlister for vandprøverne under Davindelejren.

På samme side er også link til en opdateret HitlisteDAVINDELEJREN - TRÆNING

Lørdag formiddag og eftermiddag var der træning med Brigitte Bresson.

Rigitg mange havde haft "motivation og glæde" på ønskesedlen til træningen - og det tog Brigitte alvorligt. Vi fik set, hvordan man kan "belønne" og arbejde med sin hund, så den rigtig gerne vil arbejde med sin hundefører i spændt forventning om, hvad hundeføreren nu finder på! Her viser Brigitte med Ramos, hvordan man skal gøre!

Herunder træner Charlotte med Samson (LB) de første øvelser i at tage rebet og trække båden på land!
Det gik fint!

Herunder venter et par af lejrens yngste deltagere - landseerne Gaya og Gaby på ½ år - på at træne.
De sprang fra båden!

Der var som det fremgår af billederne deltagelse af newfoundlandshunde, landseere og leonbergere i både lejren og til vandprøverne.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DOMMERUDDANNELSE 6. - 7. 6. 2015

Der var uddannelse til vandprøvedommer for 3 af vore 5 konkurrenceledere/SoR-dommere ved Fårup Sø Camping i weekenden 6. - 7. 6. 2015.

Programmet var meget koncentreret. Lørdag formiddag var der teori på programmet (regler og love).

Lørdag eftermiddag var der praktik i fint vejr med enkelte momenter fra vandprøverne. Her under ses Vibeke og Emmie i gang, mens der dømmes koncentreret i baggrunden. Under praktikken var der lumske "fejl", som kursisterne skulle opdage, - f.eks. en hundefører der var mødt op uden vest på og en hundefører som gav godbidder til sin hund inde på prøveområdet! Ja en af deltagerne havde endda glemt at tage snoren af sin hund!

Under den efterfølgende evaluering af bedømmelserne lørdag stak Saga - nysgerrig som sædvanlig - hovedet op for at se hvad der foregik inde i hytten!

Søndagens praktik var HELE prøver med alle momenter. Atter stillede hundeførere med deres hunde og figuranter op og hjalp med praktikken! Første ekvipage var Rikke med CatchMe i Åben klasse.

Over middag søndag var der kundskabsprøve - som gik godt for de 3 kursister, så nu er de alle klar til 2 x elevtjeneste og 1 x aspiranttjeneste! Der var en imponerende og flot indsats de 3 kursister ydede - koncentrationen fremgår af billedet herunder - fra venstre Pia, Sanne og Troels!

Der var mange der havde tilbudt at hjælpe, så undervisere og kursister kunne koncentrere sig ene og alene om selve kurset. Tusind tak til Anders, vores "madmor", for indkøb og madlavning under kurset, til Lisbeth for kortadministration, figurantarbejde, opvask og gulvvask m.m. og til Lone for videooptagelser m.m.
Tusind tak også til alle hundeførerne og figuranterne - nogle kom langt fra - for at være med til praktikken.


Tak for en dejlig weekend med et fantastisk engagement fra alle, der var med - her et sidste billede fra søndagens frokost.

Mvh. De 3 gamle dommere
Newfoundlandklubben i Danmark - VANDTRÆNING • mail@newfclub-vand.dk