Figurantkursus og vandprøver, Humlum 9. og 10. 6. 2018 - tilbage til galleri
Anders instruerer i sikkerhed i teoridelen på figurantkurset lørdag den 9. 6. om formiddagen. Praktikken på kurset fandt sted over middag - først slæbes grejet ned til vandet. Grejet gøre klart -båden er pumpet op og sættes nu i vandet - alle har hjulpet til. Nu er kursisterne klar til at komme i vandet - med 2 både kan alle øve sig - rigtig meget - på at ro.
Rikke studerer grundigt i den lille folder, hvad der skal ske i de enkelte momenter, mens Jens holder sig klar til aktion. Der øves i at "kaste apport" - mon den kom langt nok ud denne gang? Kast skal bruges i søgeapport i VPS. "Er det sådan jeg skal plaske med armene?" spørger Bjørn instruktøren Sanne. Stine og Rikke følger opmærksomt med i de andres praktik - det lærer man også af!
Figuranten skal lade sig bugsere til land af hunden i VPS 3. mom. - det skal der også øves i! 3 kursister har været med ude i vandet for at lære at tage landkending - her sammen med Sanne. Anders viser VPÅ 5. mom. med Jakob - Anders er da sikker på at få figuranten med på land denne gang! Sanne demonstrerer tovet til opmåling af afstande til Boanna og Stine.
Den 10. 6. var der vandprøver. Her er Jens i elevtjeneste i VPÅ hvor Skipper og Peter klarer 5. moment fint. VPE og VPÅ efterfulgtes af 2 SoR-prøver - her er Boanna glad fordi Boas netop har bestået SoR-prøven. 9 hunde stillede til VPS. Her er det Coco der dygtigt slæber båden med figuranterne Boanna og Stine til land. Coco blev nr. 1 i VPS i sin første vandprøve! Alle 6 figuranter blev godkendt - Bjørn Steiner, Boanna Frølund, Stine Kappel, Jens Juul, Rikke Johannesen og Helle Eriksen. Nr. 2 fra højre Jakob var praktikant.


Newfoundlandklubben i Danmark - VANDTRÆNING • mail@newfclub-vand.dk